När livet händer - Begravning

När vi måste ta avsked av en nära anhörig är begravningen en viktig del. Ni får hos oss möjlighet att samtala om sorgen och saknaden med någon av våra präster och tillsammans med en musiker skapa en så fin och personlig begravning som möjligt.

När någon avlidit är det vanligaste förfarandet att de anhöriga först kontaktar en begravningsbyrå som hjälper till att boka kyrka och präst till begravningen.

Prästen kontaktar sedan de anhöriga för att förbereda begravningen, så den blir så fin och personlig som möjligt.

Minnesstund i samband med begravningen kan hållas i Stora salen i Herrgården eller i Gamla skolan vid Turinge kyrka. Kafé Änglagott kan från församlingen anlitas för förtäring vid minnesstunden och också sköta det praktiska med dukning och servering om ni inte vill göra det själva. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information om detta.

Efter begravningen finns möjlighet att samtala enskilt med präst och/eller diakon samt vara med i en sorgegrupp, för att bearbeta sorgen efter den avlidne.

Kyrkans präster finns alltid tillgängliga som ett stöd i din sorg. Vill du ha kontakt med en särskild person? Du hittar telefonnummer till alla anställda under "personal" här på hemsidan.

Borgerlig begravning
Det finns möjlighet till borgerlig begravning i kapellet vid Turinge kyrka. Borgerliga begravningar förrättas av en representant från Länsstyrelsen eller annat behörigt ombud. Vid en borgerlig begravning erbjuds inte präst och musiker från Svenska kyrkan. Begravningsbyråerna kan svara på dina frågor om en borgerlig begravningsceremoni.

BESTÄLL FÖRTÄRING TILL ER MINNESSTUND FRÅN KAFÈ ÄNGLAGOTT OCH LÅT OSS SKÖTA DET PRAKTISKA.

MENYFÖRSLAG

Matigt:
Landgång 85:-
Smörgåstårta 62:- / bit
Räksmörgås 85:-

Fika:
Prinsesstårta 29:- bit
Bullängd 80kr (för 8 pers)3 sorters kakor 30 kr

Dryck:
Mineralvatten 22:-
Kaffe/te 25:-

Kombinationsförslag:

Landgång, mineralvatten, prinsesstårta, 3 sorters kakor & Kaffe 191kr / kuvert
Smörgåstårta, mineralvatten, bulle & kaffe 119:- / kuvert
Prinsesstårta, 3 sorters kakor och kaffe 84:- / kuvert

Vi önskar er beställning senast 7 dagar i förväg.

KONTAKT OCH BOKNING

Har ni några frågor eller vill boka, välkommen att höra av er!

Kaféet har öppet tis-fre kl 9-16 och lör kl 9.30-15.
Johanna BredenbergVerksamhetsansvarig - Kafé Änglagott
Tel: 08-554 909 30Email: info@anglagott.se