Other languages with Google Translate

Kontakt

Stenbrohults församling Besöksadress: Pastorsexp, Sockenstugan, 34371 Diö Postadress: Pastorsexpedition, Stenbrohult 21, 34371 DIÖ Telefon:+46(476)21019 E-post till Stenbrohults församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stenbrohults församling

Den som missar en mässa - missar en massa. Kom och fira gudstjänst i Stenbrohults vackra kyrka vid Möckelns strand.

Detta är dagen då Herren grep in. Låt oss jubla och vara glada. Ps 118:24. Fastetiden har varit en förberedelsetid för de heliga dagar vi nu ska gå in i. Skärtorsdagen där Jesus ger oss ett exempel på tjänande genom att tvätta lärjungarnas fötter och senare instiftar den heliga nattvarden - historiens första mässa. Sedan kommer långfredagen med förnedringen, tortyren och till sist korsdöden. Därefter håller kyrkan andan i väntan på påsknatten då ljuset sprider sig med Herren Jesus uppståndelse för att på påskdagen blomma ut till jubelsång. Detta firande fortsätter på annandagen då lärjungarna och vi möter den uppståndne Herren. Detta är den stora berättelsen hur Gud har gripit in i världen och vänt död till liv. Låt oss ta tillvara dessa intensiva, mystiska och underbara dagar för att tillsammans möta detta stora så att Guds frälsningsverk får skölja in i våra liv och vår egna berättelse. Ingen annanstans än i kyrkans liturgi finner vi en bättre plats där Jesus får vrida våra liv från mörker till ljus.

Låt oss jubla och vara glada!

f Johan

Detta är dagen då Herren grep in. Låt oss jubla och vara glada. Påsken firas bäst i kyrkan. Kika i kalendariet vad som händer från Skärtorsdagen till Annandag påsk. Och glöm inte att ta med rabattkupongen.