Någon håller fram en stickad babykofta.

Handarbetscafé i Långsele

Varannan onsdag klockan 18.00 i Långsele samlingssal.

Udda veckor med start 19 januari 2022, vi träffas mellan klockan 18.00-20.00.

Fråga mig om handarbetscaféerna

• Monica Wiklund

Mer om Monica Wiklund

Diakon med särskilt ansvar för Långsele, Graninge och Helgums församlingar.

En kvinna sitter och stickar.

Kreativitet och skapande

Vi är många som finner glädje i att skapa med våra händer. Gärna i sällskap med andra. Den klassiska syföreningen kanske inte existerar längre men vi fortsätter skapa för såväl vår egen som för andras skull.

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Mötas, umgås, utvecklas

Kyrka är mer än gudstjänst. Din lokala församling ordnar en mängd mötesplatser för samvaro, samtal, undervisning och glädje. Tillfällen till gemenskap där vi kan odla relationerna mellan varandra, Gud och det egna jaget är prioriterat i din församling. Välkommen att ta del av det vi erbjuder.

Verksamhet i våra församlingar

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.