Foto: Ulla Johansson

Solberga pastorat

Välkommen till våra gudstjänster och samlingar. Gudstjänster från Solberga kyrka fortsätter även efter restriktionerna att sändas digitalt via internet.

Sommarkör i Solberga

Ett körprojekt för dig som inte hinner sjunga i kör under terminen. Eller för dig som är nyfiken på körsång och skulle vilja prova. Eller för dig som redan nu känner att sommaruppehållet från den vanliga kören blir för långt. För ungdomar och vuxna. Vi övar i Solberga församlingshem torsdagarna 30 juni och 7 juli kl 18.30-20.30 och medverkar i gudstjänsten den 10 juli kl 18.00. Info och anmälan: Anette Olsson, 0703-311451

Musikgudstjänst i Jörlanda - 3 juli

"Sommarorgel! Söndag 3 juli kl 19.00 i Jörlanda kyrka spelar Lars Storm, organist i Ytterby, musik av J. S. Bach, F. Mendelssohn och J. Brahms.

Babyrytmik hösten 2022

För bebisar tillsammans med förälder i Kyrkans hus i Stora Höga. En musikalisk stund för dig och din minsta! I babyrytmiken jobbar vi med olika sånger, ramsor, rörelser och ljud som stimulerar bebisens alla sinnen. Anmälan krävs då grupperna har begränsat antal platser.

Vägkyrka i Hålta hela sommaren 27/6-7/8

Vi har öppet varje dag mellan den 28 juni och 8 augusti. Café, hantverk, guidning och andakt dagligen. Klicka här för att se sommarens program!

Onsdagsmässor i Stora Höga

Varje onsdag kl 18.30, när det inte är "Mellan jord och himmel" är det "Onsdagsmässa med samtal" i Kyrkans hus i Stora Höga. Varmt välkommen!

Sommarkrysset - 30 juni

Torsdag 30 juni kl 19.00 Hålta församlingshem. Vi sjunger somriga sånger och lyssnar till olika solister, samtidigt som vi löser ett melodikryss. Vägkyrkofika!

Sommarkul - Wild kids

Fredag 1 juli kl 10.00. Välkommen till en rolig dag i Hålta! För dig som slutat förskoleklass - åk 7. Läs mer om dagens aktiviteter och hur du anmäler dig här. Anmälan senast 28 juni!

Kvällskul i Lökeberg - 7 juli

Torsdag 7 juli kl 19.00, Stranden i Lökeberg. Välkommen till Gemenskap, korvgrillning och lekar på stranden i Lökeberg. Församlingen bjuder på korv och bröd. Kiosken har öppet och säljer dricka, glass, kaffe och kakor.

Torrtovning i Hålta - 14 juli

Torsdag 14 juli kl 18.00 - 21 i Hålta församlingshem. Helén Kurtsdotter Berntsson från Hålta lär ut hur man torrtovar med ull. Av ull från hennes egen gård gör vi dekorationer, figurer, broscher eller blommor, bara fantasin sätter gränser. Kurskostnad 150 kr/person inkl. material, tunnbröd, kaffe och kaka. Begränsat antal platser. Anmälan senast 11 juli till Caroline Johnsson tel: 0704-12 78 43

Öppna förskolan - 15 juli

Fredag 15 juli kl.10-12 i Hålta församlingshem eller utomhus. Välkomna till en stunds gemenskap, lek och sång tillsammans med Anne-Louise Tidare. Fika finns att köpa i Vägkyrkans café.

Gå en Alphakurs i höst!

Med hjälp av föredrag och samtal hjälps vi åt att under 10 tillfällen utforska grunderna i kristen tro. Alpha är en kurs som finns över hela världen, där grunderna i den kristna tron utforskas på ett öppet, vänskapligt och informativt sätt. Varje kurstillfälle fokuserar olika frågor kring tron och är upplagt för att skapa samtal. Alpha är gratis och alla är välkomna.

Promenad

På olika håll i pastoratet anordnas promender. Välkommen att ansluta! Klicka in för att se vilka platser och tider som gäller.

Jörlanda Prästgårdsbostäder

Här kan du läsa om det nya seniorboendet som byggs på prästgårdstomten i Jörlanda. Här finns också lite bilder som visar hur arbetet forskrider.

Hur kan vi hjälpa till?

Vad gör Solberga pastorat och hur kan vi tillsammans hjälpa det ukrainska folket?

Livesändning Gudstjänst - Solberga

Gudstjänsterna från Solberga kyrka direktsänds via hemsidan. Även om Jörlanda slutar sina sändningar kommer Solberga att fortsätta.

Scouterna

Scouterna i Stora Höga

För barn från årskurs 2 och uppåt. Ledarscout från årskurs 7. Vi träffas varje tisdag (om inget annat står i programmet) i Kyrkans Hus i Stora Höga kl. 17.30 - 18.45 Vi är ute varje gång, så tänk på att ha kläder efter väder. Välkommen att vara med!

Digitalt arkiv - inspelade gudstjänster m.m.

Här finner du inspelade gudstjänster, predikningar, fördrag, barnprogram m.m. Både video och enbart ljud. Gudstjänster från Hålta kyrka som direktsänts digitalt finns på Facebook. (www.facebook.com/SolbergaPastorat)

Vi söker gravrättinnehavare

Vi saknar gravrättsinnehavare till några gravar på våra kyrkogårdar. Klicka här för att se listan. Har du uppgifter om någon grav så kontakta vaktmästare eller expeditionen.

Appen Kyrkguiden

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon att prata med

Ibland är livet inte så lätt att leva. Det kan vara till stor hjälp att tala med någon utanför den närmaste bekantskapskretsen. Våra präster och diakoner är utbildade lyssnare med tystnadsplikt. Välkommen att kontakta oss.

Verksamheter för alla åldrar

Vill du prata om Gud med andra? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? Här kan du läsa mer om vår verksamhet - välkommen!

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss i Solberga pastorat. Här kan du läsa mer om dina rättigheter.

Ord, händer, bokstäver

Engagera dig!

I Svenska kyrkan kan man engagera sig och vara medarbetare på många sätt. Vi behöver regelbundet volontärer för enstaka tillfällen eller längre perioder. Det kan handla om att vara kyrkvärd, hjälpa till med kyrkfikat, vara ledare i en gruppverksamhet, eller hjälpa till med läxor.

Gravskötsel

En kyrkogård är en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke för många. Det är därför viktigt att platsen är välskött. Som gravrättsinnehavare ansvarar du för din grav medan pastoratet sköter kyrkogårdarnas allmänna ytor. Du som vill kan köpa skötsel av graven, plantering och utsmyckning.

Välkommen som medlem

Som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Kyrkor och mötesplatser

Solberga pastorat har fyra kyrkor. Heliga rum för bön och eftertanke, där man kan finna stillhet och ro, och känna historiens vingslag.