Solberga pastorat

Nu får vi återigen träffas i kyrkan för att fira gudstjänst! Detta fortfarande med vissa begränsningar, men vi får hoppas att Covid-19 snart blir helt besegrat att så att vi kan träffas obehindrat! Gudstjänster från Solberga kyrka fortsätter att sändas digitalt via internet. Längre ner på denna sida kan du läsa om vilka restriktioner som gäller.

Messy church - kyrka på annat sätt

Kyrkans hus i Stora Höga 15 okt kl 17.00. Rör ihop lite kreativitet, mat, Jesus, musik och gemenskap i en stor gryta. Och vips så har du Messy church. Kanske kommer du direkt från jobbet, skolan, fritids eller förskolan. Kanske är du kyrkvan eller ny i kyrkans sammanhang – Messy Church är till för ALLA, oavsett livssituation eller ålder. Läs mer...

Mellan Jord och Himmel - Stora Höga

Onsdagar 22 september, 13 oktober, 10 november. Alla tillfällen kl 19.00 i Kyrkans hus i Stora Höga. Välkommen till en stund då vi lovsjunger och tillber vår store Gud. Det blir undervisning och tillfälle för ljuständning, böne­stationer och personlig förbön. Ordet jord står först då vi alla kommer dit med våra egna livssituationer som vi befinner oss i där och då. Det får vi ta med oss in i det himmelska. Vår längtan är att dessa kvällar ska bli en stund av påfyllnad till både ande, kropp och själ.

Nu då - Hur går jag vidare? - 28 sept

Tisdag 28 sept. kl 18.00-19.00, Kyrkans Hus i Stora Höga. Hur kan du som ungdom fortsätta att utforska vad tro, en relation med Jesus och att ”vara församling” innebär? Du som är 15 år eller över är välkommen till en träff , där vi tillsammans formar upplägget av en grupp som tillsammans kommer växa vidare.

När startar alla grupper och samlingar?

Alla kyrkans grupper börjar under vecka 36 (6-12 september). Men det finns en hel del undantag. Läs vidare om vad som gäller för just den grupp du är intresserad av.

Hur många får vi samlas?

För närvarande gäller begränsningen cirka halva antalet besökare till gudstjänster i Solberga, Jörlanda och Hålta kyrkor mot vad som räknas som fullsatt. Sällskap får sitta tillsammans men ska lämna gott om utrymme till nästa. Varannan bänkrad är spärrad. 50-gränsen gäller dock i våra församlingshem. Vid cermonier i Björksalen gäller max15 pers. Handsprit och munskydd finns i alla lokaler.

Cafékväll i Stora Höga - 29 sept

Onsdag 29 september kl 19.00-21.00 kommer Mats Linde till Kyrkans hus i Stora Höga. "Arbete pågår!"- om att vara förälder och värdet av att vårda sin parrelation för barnens skull. Mats, föräldrautbildare, håller ett föredrag om konsten att vara förälder och samtidigt ha tid för varandra som par. En relation kräver underhåll... Anmälan senast måndag den 27 sept till Ulrika Algesund. Fritt inträde!

Tjejkväll för trötta mammor - 7 okt

Tjejträff torsdagen 7 oktober i Kyrkans hus Stora Höga kl 17.30-ca 20.30. Lämna familjen hemma och kom till ett dukat bord. Vi äter tillsammans och samtalar om det som känns viktigt i livet just nu. Kostnad 50:-. Meddela eventuella allergier. Anmälan senast 5 oktober till Ulrika Algesund

Promenad

På olika håll i pastoratet anordnas promender. Välkommen att ansluta! Klicka in för att se vilka platser och tider som gäller.

Jörlanda Prästgårdsbostäder

Nu har byggnationen startat på prästgårdstomten i Jörlanda. Där blir nya hyreslägenheter framför allt för seniorer. Från 15 juni kan du anmäla ditt intresse. Klicka vidare för info och anmälningsblankett. Den kan även hämtas på pastorsexpeditionen.

Kyrkobladet

Kyrkoblad nummer 3 ska ha kommit i brevlådan för er som bor inom pastoratets gränser. Om du inte fått den så kontakta i första hand PostNords kundservice. Annars kan du skicka ett mail till gunnar.klingberg@svenskakyrkan.se med dina adressuppgifter så ska vi försöka lösa problemet. PostNord har i uppdrag att dela ut till alla hushåll i pastroratet.

Scouterna

Scouterna i Stora Höga

För barn från årskurs 2 och uppåt. Ledarscout från årskurs 7. Vi träffas varje tisdag (om inget annat står i programmet) i Kyrkans Hus i Stora Höga kl. 17.30 - 18.45 Vi är ute varje gång, så tänk på att ha kläder efter väder. Välkommen att vara med!

Livesändning Gudstjänst - Solberga

Gudstjänsterna från Solberga kyrka direktsänds via hemsidan. Även om Jörlanda slutar sina sändningar kommer Solberga att fortsätta.

Digitalt arkiv - inspelade gudstjänster m.m.

Här finner du inspelade gudstjänster, predikningar, fördrag, barnprogram m.m. Både video och enbart ljud. Gudstjänster från Hålta kyrka som direktsänts digitalt finns på Facebook. (www.facebook.com/SolbergaPastorat)

Vi söker gravrättinnehavare

Vi saknar gravrättsinnehavare till några gravar på våra kyrkogårdar. Klicka här för att se listan. Har du uppgifter om någon grav så kontakta vaktmästare eller expeditionen.

Länk till valresultat 2021

Här hittar du resultatet av årets kyrkoval.

Länk till valresultat 2021