Foto: Gunnar Klingberg

Solberga pastorat

Kom till Solberga, Jörlanda och Hålta församlingars kyrkor och mötesplatser där du kan finna glädje, ro, gemenskap, och stöd genom gudstjänster, körer, gemenskapsträffar, barngrupper och mycket mer.

Allhelgonahelgen

Gudstjänster i Allhelgonatid

Fredagen den 30 oktober kl 10-18 är våra tre kyrkor öppna för en stunds stillhet, ljuständning och en kopp kaffe. På grund av rådande omständigheter, och att det är relativt många som har avlidit i Solberga och Jörlanda församlingar under året, så kan vi inte hålla minnesgudstjänster i dessa kyrkor. Istället hålles en minnesstund/öppen kyrka, då det kommer att finnas ett anslag med de avlidnas namn och vi tänder ljus för dem. Anhöriga och andra är givetvis välkomna till minnesstunderna, men för alla våra samlingar under Allhelgonahelgen begränsar vi antalet som samtidigt får vistas inne i kyrkan till 50 personer.

Istället för att fylla hemsidan med "icke-annonser" kan du klicka här för att se vilka annonserade samlingar som vi tyvärr måste ställa in på grund av Corona. Vi hade hoppats att smittan, eller risken för smitta, lugnat ner sig inför höstterminen, och annonserat i Kyrkobladet om olika samlingar, men inser att det kommer att ta lite längre tid.

Inställda samlingar

Kura skymning

"Kura skymning" - ons 11 nov

Hålta kyrka kl 19.00. I mörka och kalla november, när det skymmer över jorden, samlas vi kring vackra psalmer, sånger och texter. Vi påminns om att ljuset alltid finns där i Jesus Kristus. Efteråt serveras varm choklad och fralla på kyrkbacken.

Vid Hålta kyrka finns vacker natur. Här finns också fina vandringsleder av olika längd, med skyltar med bibelord och tänkvärda texter utefter lederna. Klicka här för mer information.

Vandringar vid Hålta kyrka

Från och med 18 juli kan man leta änglar på stenar, träd mm längs en promenadväg i Stora Höga. Det kommer även finnas QR-koder att scanna för en liten ”änglahälsning”. Detta för att komma ihåg att änglarna finns runt omkring oss fast vi inte alltid kan se dem. Klicka här för mer information och karta.

Glöm inte bort att änglarna finns…

Följande gravar saknar gravrättsinnehavare till några gravar på våra kyrkogårdar. Klicka här för att se listan. Har du uppgifter om någon grav så kontakta vaktmästare eller expeditionen.

Vi söker gravrättinnehavare

Återstart är 31/8. Då fortsätter med de moduler som missades i vår. Ett samarbete mellan Romelanda pastorat, Solberga pastorat och Kungälv-Ytterby församlingar. Bibelskolan sänds även över internet. Klicka här för mer information!

Kvällsbibelskola - hösten 2020 - start 31/8