Äng, blommor, sommar
Foto: Ikon

Dop, konfirmation och bröllop

Svenska kyrkan har traditioner för livets alla händelser. Som att välkomna barnet/barnen in i Guds familj, växa i dopet som konfirmand och att två älskande får avge kärlekslöften till varandra. I livets avgörande skeenden kan du räkna med kyrkan.

Du vet väl om att du kan ha dopet, bröllopet, begravningen eller bli konfirmerad i en annan kyrka än den församlingskyrka som du tillhör? Det går också bra att, i mån av plats, boka kyrkans samlingslokaler för bland annat dopfika, bröllopsmottagning och minnesstund.

Spotify och förrättning

Från 1 april 2019 får inte längre Spotify användas vid gudstjänster, dop, konfirmation, vigsel eller begravning.

Licensen för Spotify gäller numera enbart för privatpersoner och får inte användas i sammanhang utanför det privata. Tidigare fanns en Spotify-licens som kallades Spotify Business som kyrkan använde sig av. Den är nu borttagen.

Det som får användas av förinspelad musik är CD-skivor i original och musik köpt från Itunes.

Läs mer om våra kyrkor via länk nedan. Har du frågor, kontakta expeditionen på tfn. 0303-669 60.