Äng, blommor, sommar
Foto: Ikon

Dop, konfirmation och bröllop

Svenska kyrkan har traditioner för livets alla händelser. Som att välkomna barnet/barnen in i Guds familj, växa i dopet som konfirmand och att två älskande får avge kärlekslöften till varandra. I livets avgörande skeenden kan du räkna med kyrkan.

barnhand i vatten.

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje och är öppet för alla, för små barn såväl som för vuxna. Dopet är vägen in i den kristna gemenskapen.

Anmäl dig till konfirmation 2022-23 här!

Är du nyfiken? Finns Gud? Vem är Jesus? Hör bibeln och vetenskapen ihop? Våga konfirmera dig. Prova att göra något annorlunda. Smaka på nya upplevelser och skaffa dig kunskaper som inte alla har :)

Vigselringar

Bröllop

Att gifta sig är en av de stora händelserna i mångas liv som ofta samlar både familj, släkt och vänner. Att ingå äktenskap är att offentligt säga ja till ett liv tillsammans.

Du vet väl om att du kan ha dopet, bröllopet, begravningen eller bli konfirmerad i en annan kyrka än den församlingskyrka som du tillhör? Det går också bra att, i mån av plats, boka kyrkans samlingslokaler för bland annat dopfika, bröllopsmottagning och minnesstund.

Spotify och förrättning

Från 1 april 2019 får inte längre Spotify användas vid gudstjänster, dop, konfirmation, vigsel eller begravning.

Licensen för Spotify gäller numera enbart för privatpersoner och får inte användas i sammanhang utanför det privata. Tidigare fanns en Spotify-licens som kallades Spotify Business som kyrkan använde sig av. Den är nu borttagen. 

Det som får användas av förinspelad musik är CD-skivor i original och musik köpt från Itunes.

Läs mer om våra kyrkor via länk nedan. Har du frågor, kontakta expeditionen på tfn. 0303-669 60.

Kyrkor och mötesplatser

Solberga pastorat har fyra kyrkor. Heliga rum för bön och eftertanke, där man kan finna stillhet och ro, och känna historiens vingslag.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om vår verksamhet? Välkommen att höra av dig till oss!