Foto: Frida Larsson

Om Solberga pastorat

Många träffpunkter för små och stora. Mötesplatser för glädje och stillhet, växt och mognad - med engagerade människor, goda samtal, sång och musik, ett rikt och varierat gudstjänstliv - det är våra församlingar.

dator, tangentbord, expedition

Råd och nämnder

Vi är med och leder församlingen. Planerar, förvaltar byggnaderna, tänker kring mål och uppdrag, beslutar om budget, och mycket annat. Vi engagerar oss även i församlingsarbetet, deltar i våra gudstjänster, och träffas och har trevligt. Kontakta oss gärna!

Välkommen som medlem

Som medlem bidrar du till att vi kan stödja människor i Sverige och i världen. Du är också med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Lediga jobb

Vill du vara med och göra skillnad varje dag och samtidigt forma framtidens kyrka? Här hittar du information och uppgifter om lediga tjänster i Solberga pastorat: Solberga, Jörlanda och Hålta församlingar.

Ord, händer, bokstäver

Engagera dig!

I Svenska kyrkan kan man engagera sig och vara medarbetare på många sätt. Vi behöver regelbundet volontärer för enstaka tillfällen eller längre perioder. Det kan handla om att vara kyrkvärd, hjälpa till med kyrkfikat, vara ledare i en gruppverksamhet, eller hjälpa till med läxor.

Kyrkobladet

Kyrkobladet utkommer fyra gånger per år till samtliga hushåll i pastoratet. Här kan du ladda ner tidigare nummer. Trevlig läsning!

Verksamheter för alla åldrar

Vill du prata om Gud med andra? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? Här kan du läsa mer om vår verksamhet - välkommen!

Kyrkor och mötesplatser

Solberga pastorat har fyra kyrkor. Heliga rum för bön och eftertanke, där man kan finna stillhet och ro, och känna historiens vingslag.

välkommen att kontakta Expeditionen

Telefon: 0303-669 60. Boka dop, vigsel, begravning samt allmänna frågor.
Besöks- och telefontid:  Måndag - tisdag, torsdag - fredag 10-12.
Övriga tider svarar vi i mån av tid.

Har du frågor om gravar eller gravskötsel? Kontakta Yvonne Haag tfn. 0303-669 64.

E-post: solberga.pastorat@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Solberga pastorat, Bagarevägen 9, 444 65 Jörlanda
Fakturaadress: Solberga pastorat, Fack 77800423, Box 15018, 750 15 Uppsala

LÄS VÅR FÖRSAMLINGSINSTRUKTION

Om du vill läsa mer om hur vi tar oss an vårt fyrfaldiga uppdrag - gudstjänst, undervisning, diakoni och mission - kan du bläddra här på hemsidan, eller läsa vår församlingsinstruktion. Där står det vad vi anser är viktigt att vara och göra på vår plats på jorden.