Vigselringar
Foto: Pmb Madia & Design

Bröllop

Att gifta sig är en av de stora händelserna i mångas liv som ofta samlar både familj, släkt och vänner. Att ingå äktenskap är att offentligt säga ja till ett liv tillsammans.

Gud är kärleken och vi tror att all kärlek har sitt ursprung hos Gud. Den kyrkliga vigseln präglas av detta och böner och texter uttrycker Guds välsignelse över brudparets önskan att dela livet tillsammans. Vigselaktens löften ger uttryck åt vår önskan att dela varandras liv och vi ber att kärlekens band skall stärka vår gemenskap.

Boka vigsel – så här gör ni

Kontakta expeditionen på telefon 0303-669 60 under telefontiden 10-12 på vardagar. Boka vigsel och kyrka. Var gärna ute i god tid - vissa tider under året är det många som vill vigas. Kyrka, vaktmästare, musiker och präst är gratis.

Läs gärna vår vigselpastoral - vår handlingsplan för vigslar i Solberga pastorat.

Två människor får gå så långt som livet är tillsammans på den väg där Herren Gud går med. Så får ni dela liv och bröd, och Gud skall ge i lust och nöd sin kraft och hjälp i liv och död.

Psalm 410

Inför er vigsel

”Dit du går, går också jag och där du stannar, stannar jag.” Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer. Det finns inte så många måsten som man tror.

Brudkrona

Det finns möjlighet för dig att låna en brudkrona om du gifter dig i någon av våra kyrkor. Precis som med nattvardssilver ska kronorna användas i "sin kyrka" och lånas vanligtvis inte ut för vigslar på andra platser.

Kyrkor och mötesplatser

Solberga pastorat har fyra kyrkor. Heliga rum för bön och eftertanke, där man kan finna stillhet och ro, och känna historiens vingslag.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om vår verksamhet? Välkommen att höra av dig till oss!