Vigselringar
Foto: Pmb Madia & Design

Bröllop

Att gifta sig är en av de stora händelserna i mångas liv som ofta samlar både familj, släkt och vänner. Att ingå äktenskap är att offentligt säga ja till ett liv tillsammans.

Gud är kärleken och vi tror att all kärlek har sitt ursprung hos Gud. Den kyrkliga vigseln präglas av detta och böner och texter uttrycker Guds välsignelse över brudparets önskan att dela livet tillsammans. Vigselaktens löften ger uttryck åt vår önskan att dela varandras liv och vi ber att kärlekens band skall stärka vår gemenskap.

Boka vigsel – så här gör ni

Kontakta expeditionen på telefon 0303-669 60 under telefontiden 10-12 på vardagar. Boka vigsel och kyrka. Var gärna ute i god tid - vissa tider under året är det många som vill vigas. Kyrka, vaktmästare, musiker och präst är gratis.

Läs gärna vår vigselpastoral - vår handlingsplan för vigslar i Solberga pastorat.

Två människor får gå så långt som livet är tillsammans på den väg där Herren Gud går med. Så får ni dela liv och bröd, och Gud skall ge i lust och nöd sin kraft och hjälp i liv och död.