Foto: Johannes Frandsen

Roslagens norra pastorat

Svenska kyrkan finns för dig!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Nyaste nytt

Kyrkofullmäktige 30 maj kl 18.30

Välkommen till Östhammars församlingsgård, stora salen.

Musik i sommarkväll 2023

Njut av härlig musik under hela sommaren! Fri entré dessutom. Varmt välkommen!

I Roslagens famn - Öregrunds musikfestival

28 juli - 30 juli med fyra konserter i Öregrunds kyrka.

Öppna sommarkyrkor

Gör en utflykt och upptäck en vacker kyrka. Öregrund, Forsmark och Börstils kyrka har öppet för dig i sommar.

Storyspot-broschyren

Storyspot

Under mer än tusen år har vi samlat på spännande berättelser och historier om och kring våra kyrkor!

För barn & föräldrar

Vårens program 2023

Frösåkers Vokalensemble

Ny kör startas! En nystartad, projektbaserad vokalensemble med plats för 8-12 sångare.

Fika, sjung, sticka och virka eller kom för att umgås.

Damer som fikar

Träff för daglediga!

Gemenskap, fika och sång.

Vardagskören

Sjung i kör

Körerna leds av professionella musiker och det är helt gratis att vara med. Att sen ny forskning visar att körsång gör en lycklig är ju bara härligt!

Handarbetscaféer

Välkommen att handarbeta och dela vår gemenskap!

Fredsbön, ljuständning och öppen kyrka

Kom, tänd ljus och be en bön för fred

Kyrkogårdarna under våren

Här hittar du nyheter.

Webbandakter och fredsbön

Digitala andakter varje fredag kl 9:00 på Roslagens norra pastorats Facebook. Fredsbön och ljuständning onsdagar kl 12 i samma kanal.

Tända ljus som stuckits ner i sanden i en stor ljusbärare.

Kyrka på flera sätt

Här hittar du info om Roslagens norra pastorats gudstjänster, egen andakt att använda hemma och tips på gudstjänster i radio och tv m m

Diakoni - stöd, tröst och samtal

Diakoni är att hjälpa en medmänniska som har det svårt. Att vara till tröst och stöd, som en vägledare och den som vågar gå bredvid när det är jobbigt i livet. Sorgegrupper, stödsamtal, promenader och krishjälp. Hör av dig!

Kyrkogård

En plats för stillhet, ro och eftertanke. Här finns bänkar att sitta på och växter i en lugn och kulturhistorisk miljö.

Kyrkor | Kapell | Byggnader

I Roslagens Norra pastorat finns sju kyrkor och tre kapell

Dop / Konfirmation / Vigsel / Begravning

Livsglädje, utveckling, glädje och sorg. Vi finns här för dig - i alla livets skeden

Om pastoratet

Här hittar du information om pastoratet, organisation, kyrkor och andra byggnader med mera

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Roslagens norras tidning

Ny tidning ute nu!

Språkcafé

Språkcafé - mötesplats utan gränser. Välkommen för att själv träna eller för att hjälpa andra.

Kom och var med!

här finns plats för dig i barn- och familjegrupper, körer, handarbetscaféer, samtalscirklar och mycket mer. Titta under varje rubrik.

Kyrkans vänner

Kyrkans vänner är en studiegrupp om miljö och klimat i Norra Roslagens pastorat

Internationellt arbete

ACT Svenska kyrkan, Vänförsamlingen i Zimbabwe, Internationella gruppen