Foto: Kristina Strand Larsson/Ikon

Rödeby församling

Välkommen till kyrkan mitt i byn!

Rosa virus

Nya riktlinjer från och med 12 januari

Läs mer om hur Rödeby församlings verksamhet påverkas.

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan under coronapandemin

Svenska kyrkan följer Folkhälsomyndighetens anvisningar och anpassar verksamheten för att minska smittspridningen i samhället.

Brevlådor utanför en röd husvägg.

Ändrad postadress

Från och med 1 januari upphör vår postbox.

Drottningen får ett ansiktslyft!

Nu är orgelrenoveringen i full gång!

En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Kvinna tänder stearinljus.

Be en bön eller tänd ett ljus i coronatid

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus för de som drabbas av coronapandemin. För en närstående eller någon långt bort. För dig själv eller för någon annan.

Kugghjul i metall som hakar i varandra.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Ett kyrktorn sticker upp bakom gula vårblommor.

Följ @kulturarvet på Instagram

@kulturarvet bjuder på bilder, berättelser och roliga quiz om det kyrkliga kulturarvet som tillhör oss alla och som Svenska kyrkan förvaltar. Följ oss via Instagramappen.

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.