Corona och verksamheten i S:t Matteus

Vi försöker på det sätt vi förmår att hitta en balans mellan möjligheterna att mötas och klokhet och respekt för den pandemi som pågår. Samlingar dubbleras, andra flyttar utomhus, somligt blir vilande.

Myndigheterna öppnar nu för en möjlig lättnad i restriktionerna fr o m 1 juni.

Kyrkan öppen för besökare upp till 50 personer

Enligt direktiv får vi i dagsläget samla upp till 50 personer. Det är en snäv gräns, och det smärtar naturligtvis när vi tvingas avvisa deltagare.

Högmässan  kl 11 livestreamas och du kan följa högmässan kl 11 hemma på din dator.

låt oss be tillsammans!

Bönen är en mäktig kraft som blir extra viktig i svåra tider. Med bön kan vi göra skillnad och samtidigt komma närmare varandra. Om du av ålder eller sjukdom inte skall gå hemifrån kan vi ändå be tillsammans och innesluter på så sätt varandra och hela världen i omtanke och förbön.

Kyrkan öppen för enskild andakt och ljuständning

Som alltid är S:t Matteus kyrka öppen för enskild andakt och ljuständning, under dessa veckor varje dag mellan kl 11.30 och 16. Ingång sker under kyrkans renovering från Dalagatan.

Vart kan jag vända mig om jag känner mig orolig?

Känner du att du behöver någon att prata med kan du vända dig till församlingens präster och diakoner. Ring vår växel, 08-555 218 00. Det går också bra att ta kontakt med jourhavande präst via 112.

Petter Sundelius, kyrkoherde

S:t Matteus församling