Corona och verksamheten i S:t Matteus

All verksamhet utöver gudstjänster och mässor gör uppehåll tills vidare. Församlingen vill fortsätta vara en bedjande gemenskap även nu då många av oss måste stanna hemma. I S:t Matteus kyrka firar vi därför mässa eller middagsbön varje dag kl 11 samt erbjuder ett öppet kyrkorum för enskild andakt varje dag mellan 11 och 16.

All verksamhet utöver gudstjänster och mässor gör uppehåll tills vidare.

Veckorna som följer är du välkommen att be och fira mässa i S:t Matteus kyrka (ingång från Dalagatan) följande tider:

Måndag  11.00 Middagsbön
Tisdag 11.00 Middagsbön
Onsdag 11.00 Mässa
Torsdag 11.00 Mässa
Fredag 11.00 Middagsbön
Lördag 11.00 Middagsbön
Söndag 11.00 Högmässa

låt oss be tillsammans!

Bönen är en mäktig kraft som blir extra viktig i svåra tider. Med bön kan vi göra skillnad och samtidigt komma närmare varandra. Om du av ålder eller sjukdom inte skall gå hemifrån kan vi ändå be tillsammans och innesluter på så sätt varandra och hela världen i omtanke och förbön.

Kyrkan öppen för enskild andakt och ljuständning

Som alltid är S:t Matteus kyrka öppen för enskild andakt och ljuständning, under dessa veckor varje dag mellan kl 11och 16. Ingång sker under kyrkans renovering från Dalagatan.

Vart kan jag vända mig om jag känner mig orolig?

Känner du att du behöver någon att prata med kan du vända dig till församlingens präster och diakoner. Ring vår växel, 08-555 218 00. Det går också bra att ta kontakt med jourhavande präst via 112.

Petter Sundelius, kyrkoherde

S:t Matteus församling