Corona och verksamheten i S:t Matteus

Från 1 juli öppnar vi glädjande kyrkorummet för upp till 50 besökare. Samlingarna fortsätter också sändas på webben, som en hälsning till alla er som fortfarande bör stanna hemma.

Nu öppnar kyrkan för besökare

Vi är tacksamma och glada att från 1 juli hälsa dig välkommen tillbaka till kyrkan. Enligt direktiv får vi från den dagen samla 50 personer inkl. medverkande. Det gäller såväl gudstjänster som sommarkonserter. Skulle det någon gång vara 'fullsatt' när du kommer, har du möjlighet att gå hem och följa samlingen på webben som tidigare. Vill du rent fysiskt ta emot mässan och maxantalet är uppnått, är du välkommen tillbaka runt 12.15 då övriga besökare lämnat kyrkan. Prästerna stannar kvar och celebrerar mässan med dig.

Samlingar varje vecka under sommaren (se också kalendariet)

Söndag 11.00  Högmässa
Måndag 13.00-15.00  Promenadcafé på Mikaelskapellets gård
Onsdag 13.00-15.00  Promenadcafé på S:t Matteus kyrkas innergård
Onsdag 19.00  Sommarmusik i S:t Matteus kyrka
Torsdag 11.00. Mässa i S:t Matteus kyrka

Måndag  11.00 Middagsbön
Tisdag 11.00 Middagsbön
Onsdag 11.00 Mässa
Torsdag 11.00 Mässa
Fredag 11.00 Middagsbön
Lördag 11.00 Middagsbön
Söndag 11.00 Högmässa

Kyrkorum för enskild andakt varje dag mellan 11.30 och 16.

låt oss be tillsammans!

Bönen är en mäktig kraft som blir extra viktig i svåra tider. Med bön kan vi göra skillnad och samtidigt komma närmare varandra. Om du av ålder eller sjukdom inte skall gå hemifrån kan vi ändå be tillsammans och innesluter på så sätt varandra och hela världen i omtanke och förbön.

Kyrkan öppen för enskild andakt och ljuständning

Som alltid är S:t Matteus kyrka öppen för enskild andakt och ljuständning, under dessa veckor varje dag mellan kl 11.30 och 16. Ingång sker under kyrkans renovering från Dalagatan.

Vart kan jag vända mig om jag känner mig orolig?

Känner du att du behöver någon att prata med kan du vända dig till församlingens präster och diakoner. Ring vår växel, 08-555 218 00. Det går också bra att ta kontakt med jourhavande präst via 112.

Petter Sundelius, kyrkoherde

S:t Matteus församling