Maria Magdalena kammarkör

Kören består av ca 35 sångare med hög musikalisk ambitionsnivå. Den startades 1995 av Ragnar Bohlin under namnet Maria Magdalena motettkör. 2009 tog Mats Nilsson över, och då fick den också sitt nuvarande namn.

Maria Magdalena kammarkör söker en bas och en tenor

Maria Magdalena kammarkör söker en kvalificerad bas 2 & ten 2.
Du skall vara en mycket van körsångare och ha god notläsningsförmåga.
Körledare: Mats Nilsson
070-830 52 97, mats.gunnar.nilsson@svenskakyrkan.se

Om kören

Maria Magdalena kammarkör bidrar med körsång vid gudstjänster och ger årligen flera konserter med eller utan orkester. Kören framträder även utanför församlingen och gör årliga konsertresor, såväl inom Sverige som utomlands. Paris, Malmö, Köpenhamn och England har varit några av resmålen.
Våren 2018 turnerade kören i Polen, med konserter i Kraków, Świdnica och Wrocław. I våras tillsammans med Bengt Forsberg gjordes en turné till Umeå, Örnsköldsvik och Söderhamn. Kören spelade under 2015 in sin senaste skiva Rosa Mystica, Musik för själen. En samling sånger som består av främst nutida skandinavisk men även musik av Purcell, Rheinberger samt Stanford. Under sitt gamla namn, spelade kören tidigare in fyra skivor, alla skivor finns till försäljning.
Flera inspelningar för Sveriges Radio P2 har också gjorts, senast Stravinskijs Psalmsymfoni.

Kören repeterar på torsdagar 18.30-21.15. Kontakta körens dirigent om du önskar söka till kören! Vi har ofta utrymme för fler duktiga och engagerade korister. Körvana och god notläsningsförmåga krävs. Kören håller ett högt tempo.

Mer information och nyhetsbrev

Mer information om Maria Magdalena Kammarkör hittar du på mmkk.org där du även kan anmäla dig till körens nyhetsbrev.

Mats Nilsson

Körledare