Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon: +46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Maria Magdalena Kammarkör

Kören består av ca 35 sångare med hög musikalisk ambitionsnivå. Den startades 1995 av Ragnar Bohlin under namnet Maria Magdalena Motettkör. 2009 tog Mats Nilsson över, och då fick den också sitt nuvarande namn.

Maria Magdalena Kammarkör söker en sopran och en tenor

Maria Magdalena Kammarkör söker en kvalificerad sop 1 & ten 1. Du skall vara en mycket van körsångare och ha god notläsningsförmåga. Körledare: Mats Nilsson, 070-830 52 97, Mats Nilsson
Läs mer här:
svenskakyrkan.se/mariamagdalena/mmkk

Om kören

Kören bidrar med körsång vid gudstjänster och hela kören sjunger normalt tre söndagar om året. Mindre ensembler ur kören sjunger regelbundet en eller två gånger i månaden på årets övriga sön- och helgdagar. Därutöver ges konserter i församlingens kyrka.

Kören framträder även i andra sammanhang utanför församlingen och företar även konsertresor, såväl inom Sverige som utomlands. Våren 2011 till Paris, 2012 Malmö och Köpenhamn och 2013 till England.
Kören har hittills, under sitt gamla namn, spelat in fem skivor, fyra finns till försäljning och den senaste som spelades in i februari släpps snart.

Kören repeterar på torsdagar 18.30-21.15. Kontakta körens dirigent om du önskar söka till kören! Vi har ofta utrymme för fler duktiga och engagerade korister. Körvana och god notläsningsförmåga krävs. Kören håller ett högt tempo.

Vi efterlyser även nya, spännande konserttillfällen. Om du vill engagera hela eller delar av kören, kontakta dirigenten eller ordföranden.

Mer information och nyhetsbrev

Mer information om Maria Magdalena Kammarkör hittar du på mmkk.org där du även kan anmäla dig till körens nyhetsbrev.

Dirigent Mats Nilsson

Mats Nilsson studerade vid Musikhögskolans i Stockholm diplomlinje med kördirigering som huvudämne. Han gick tidigare musiklärarlinjen med pianostudier för Greta Erikson samt körpedagog, ensembleledar- och dirigentklass. Hans lärare i kördirigering var Eric Ericson och i orkesterdirigering Kjell Ingebretsen. Studier i tidig musik för bl a Andrew Parrott, Oxford.

1998-2003 var Mats Musical Director för Sydney Philharmonia Choirs, Australiens största körorganisation.

Under hans tid i Sydney ledde han sina ensembler i många kör- orkesterverk såsom Verdis »Requiem«, Mozarts »C-mollmässa« och de flesta av Bachs större körverk i Sydney Opera House. Han undervisade även i kördirigering vid Sydney Conservatorium of Music.

Mats Nilsson är nu lektor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt ledare för Maria Magdalena Kammarkör och Vokalensemble. Andra körer som han har arbetat med är bl a Radiokören, Bachkören, Lettiska Radiokören, Göteborgs Symfoniska Kör samt Coro di Santa Cecilia, Rom. Som kormästare har han arbetat tillsammans med Neeme Järvi, Charles Dutoit, Claudio Abbado, Myung-Whun Chung m fl.

Han är ofta anlitad som dirigent och pedagog både i Sverige och utomlands och har gästundervisat i bl a Kina, Tyskland, Danmark och England.

Mats Nilsson

Körledare