Internationellt arbete

Maria Magdalena församling är med och stödjer Svenska kyrkans internationella arbete. Församlingen har också valt att speciellt stödja några projekt.

Svenska kyrkans internationella arbete

Svenska kyrkans internationella arbete fokuserar på ett antal områden, där bland annat hälsa, jämställdhet, hållbar försörjning, religionsdialog och rättvisefrågor står i fokus. Vårt arbete blir effektivt tack vare ett väl utvecklat samarbete med våra samarbetspartners världen över. Arbetet utgår alltid från att bekräfta och stärka människors egna förmågor, ansvar och möjligheter.

Detta gör Svenska kyrkans internationella arbete:

Pengarna kommer fram och vi har 90-konto som lyder under Svensk insamlingskontroll. Läs mer här.

Församlingens stödprojekt

Församlingen stöder två projekt specifikt förutom arbetet med Svenska kyrkans internationella arbete i allmänhet.

Bild: Simon Stanford/ikon

60 miljoner människor lever på flykt

Om du kommer härifrån heter en dokumentär av Marika Griehsel och Lollo Jarnebrink som är gjord för Svenska kyrkans internationella arbete.

Bakom varje siffra finns en unik berättelse. 60 miljoner är det högsta antalet sedan andra världskriget och de allra flesta bor i närområden till sina hemländer. Om du kommer härifrån utspelar sig i flyktinglägret Kakuma i Kenya. Här bor Klementine, Jackson, Deeqa och nästan 200 000 fler människor. Vad har de flytt från? Hur ser vardagen ut och vad drömmer de om?

Filmskaparna Lollo Jarnebrink och Marika Griehsel har arbetat med dokumentären under tre års tid på uppdrag av Svenska kyrkan.

Du kan se den gratis på http://www1.svenskakyrkan.se/kakuma