Musik – konserter – körer

Vi erbjuder ett rikt utbud av konserter och körer och är stolta över den mångfald vi representerar.

Konserter i Maria Magdalena

Konsertprogram

I S:ta Maria Magdalena kyrka, Bellmansg 13 om inget annat anges.

sommarkonserter 2017

Söndagar kl 20 i S:ta Maria Magdalena kyrka. Fri entré

2/7 Romantik i Sommarhagen. Ola Karlsson, cello, Valeria Resjan, piano. Musik av R Strauss • W Peterson-Berger • R Schumann • J Brahms

Ola Karlsson är solocellist i Radiosymfonikerna och invald i Kgl Musikaliska Akademin sedan 2010. Han är även professor vid Kgl Musikhögskolan i Stockholm.

Valeria Resjan är en rysk pianist som flyttade till Finland 1990. Valeria har studerat både i Ryssland och Finland, hon har vunnit poianotävlingar och mottagit hedrande utmärkelser bl a i Montreal International Music Competition. Hon undervisar på både Sibeliusakademien och Metropolia-universitetet i Helsingfors.

9/7 Kammarjazz i folktonJormin, Bergström, Holmgren trio.

Som musikalisk utgångspunkt använder sig trion av Christians originalkompositioner samt arrangemang av svenska psalmer, folkmelodier och skillingtryck. Musiken präglas av det dynamiskt lyhörda samspelet mellan musikerna. En luftig och poetisk öppenhet där trion – oavsett låtval, alltid skapar ett omisskännligt avtryck. Med sitt karakteristiska gruppsound blir mellanrummen mellan tonerna lika viktiga som det som spelas. Musiken är också ytterst variationsrik, harmoniskt och rytmiskt spännande och bjuder på djärva melodiska utflykter. Det lämnas mycket plats för improvisation, vilket gör att det blir stor variation från gång till gång.

16/7 Havet sjunger. Romanskonsert med Ingrid Berg, sopran, Oskar Tjäder, piano.

23/7 Svensk pianomusik. Anna Buchenhorst, Per Rundberg.

Pianisten Anna Buchenhorst har en Master of Fine Arts från Göte-borgs universitet, Musikhögskolan, samt ett postdegrees-diplom från F Liszt-akademien i Budapest, Ungern, där hon även var Svenska institutets stipendiat. Hon har framträtt i TV bl a med Viktor Borge, samt i radio, senast med Radiosymfonikerna och Daniel Harding. Hon arbetar på Kungliga Operan där hon vid ett sextiotal tillfällen varit pianosolist i olika pianokonserter med hovkapellet.

Per Rundberg har spelat med t ex Sveriges Radios symfoniorkester, Hovkapellet, Mozarteum Orchester Salzburg, Morávska Filharmonie, Tjeckien, Umeå Symfoniorkester och Österbottens Kammarorkester. Tillsammans med Martin Grubinger blev han nominerad 2006 av Musikverein och Konzerthaus i Wien för en omfattande turné till framstående konserthus runt i världen.

30/7 Från Bach till jazz. Tomas Janzon, gitarr

Tomas Janzon har Master of Music Performance Classical Guitar från USC Thornton School of Music, Los Angeles. Han är musiklärare vid Kgl Musikhögskolan, Stockholm. Sagt om Tomas Janzon i Tingshuset i Lenhovda: »Med självklar insikt och förmåga broderade han gärna ut sina musikalster, oavsett om det rörde sig om en känd melodi eller en egen komposition«.

6/8 Sommarorgel. Birger Marmvik.

Birger Marmvik kommer från Landskrona och har arbetat som organist i bl a Norrahammar, Vetlanda och Motala. Han är sedan 1995 verksam som orgellärare på kantorslinjen i Oskarshamns folkhögskola. Birger har studerat vid Musikhögskolan i Malmö och har organistexamen och solistdiplom i orgel. Birger har gett solistkonserter i Europa, USA och Japan. Han har gjort skivinspelningar med fransk orgelmusik, samt gjort ett flertal inspelningar för Sveriges Radio.

13/8 Sommarorgel. Kåre Nordstoga.

Hemma på Notodden studerade han för Harald Aune och Odd Jakob Unhammer; senare genomförde han examen i kyrkomusik vid Norges Musikhögskola. Han debuterade 1978 i Oslo domkyrka, där han var assisterande organist 1984. Han undervisade en längre tid vid Norges Musikhögskola, innan han 1994 blev domkyrkoorganist på heltid. leumet (2000).

Lunchkonserter

Konserterna har sommaruppehåll, välkommen tillbaka i höst!

Biljetter till konserter

Förköp av biljetter sker på följande webbadress. Du behöver ha tillgång till ett betalkort och en skrivare eller en smart telefon för att kunna använda denna tjänst. Det går även att köpa biljetter kontant vid inträde till konserten.

Om du inte har möjlighet att köpa biljetter enligt ovan kan du göra det kontant eller med swish i S:ta Maria Magdalena kyrka på bestämda datum, dessa meddelas här i god tid före konserten.

Förköp till Gospelkonsert med Bryant Jones i S:ta Maria Magdalena kyrka torsdag 1 juni 2017 kl 19.30
22/5-1/6 i S:ta Maria Magdalena kyrka Bellmansg 13, ti, fr, lö, sö kl 11-17, on & to kl 11-19.30. Obs ingen försäljning under gudstjänst.

För frågor angående biljetter kontakta Björn Wänn 08-462 29 45.

Se konsertprogrammet här.

Musiken har alltid haft en central roll i Maria Magdalena församling

Både i gudstjänstlivet och i form av konserter. Vi erbjuder ett rikt utbud av konserter och verksamheter och är stolta över den mångfald vi representerar:
Körkonserter av varierande slag:

• Oratorier, passioner,
  • Gospel, körlyrik, visor
  • Orgelkonserter
  • Lunchmusik, oftast med vår huvudorganist Ralph Gustafsson
  • Musikaler
  • Sommarkonserter med Kammarmusik och solosång
  • Musikandakter
  • Körsång i de allra flesta av våra högmässor

Vi samarbetar också regelbundet med Kungliga Musikhögskolan, vars studenter och ensembler ofta gästar vår kyrka och bidrar till vårt musikaliska utbud.

Vår körverksamhet med ett flertal grupper söker ofta nya medlemmar och vi hoppas att du som gillar att sjunga tillsammans med andra ska finna dig tillrätta i någon av våra körer. Välkommen att kontakta någon av oss körledare för att informera dig och anmäla ditt intresse!