Foto: Roberth Björk

Körer

Maria Magdalena församling har ett rikt musikliv med körer med många olika nivåer, åldrar och inriktning.

Maria Magdalena Emeriti

Kören bildades hösten 2021 av Johan Hansson Lindström och arbetar i projektform. Under våren 2022 blir två projekt – Evensong i mars och sommarkonsert i juni. Devisen är Avancerad kör – utan åldersstreck. Här kan du med stor körvana och notläsningsförmåga fortsätta sjunga och träffa andra körsångare.

Barnkörer

Körer för barn i åk 1-6. Körerna sjunger regelbundet på ”Mässa med Små och Stora”, gör konserter såsom Vårkonserter och Julkonserter.

Youth Alive

Youth Alive (tidigare Maria Magdalena Högstadiekör) är församlingens ungdomskör för både tjejer och killar från åk 7. Här utvecklar vi stämsången, arbetar med att hitta en fin, gemensam körklang och ger konserter.

Maria Magdalena kammarkör

Maria Magdalena Kammarkör består av ca 35 sångare med hög musikalisk ambitionsnivå. Kören leds av Mats Nilsson, en av Sveriges främsta dirigenter.

Maria Magdalena Gospel

Maria Magdalena Gospel har funnits sedan 1992 men hette från början Hjärtpunkten Gospel. Vi består ett 30-tal sångare och vi sjunger i gudstjänster men ger också konserter.

Maria Magdalena kyrkokör

Maria Magdalena kyrkokör är församlingens seniorkör. Vi är närmare 50 medlemmar som regelbundet sjunger i S:ta Maria Magdalena kyrka. Vi håller ett makligt instuderingstempo, så notläsningsförmåga är inget krav. Repertoaren är relativt enkel - vi sjunger mest traditionell kyrkomusik, men även andra genrer.

Maria Magdalena vokalensemble

Maria Magdalena Vokalensemble är en ung ensemble som gärna samarbetar med barockensemble men sjunger även a cappella, framför allt renässans och nyare musik. Medlemmarna är mellan 20 och 30 år och många studerar eller har tidigare studerat musik vid bl a Kungl. Musikhögskolan.

Alive Gospel

Alive Gospel är församlingens ungdomskör med gospelinriktning. Kören är för sångare från gymnasiet och uppåt.

Sångverkstad för mogna röster

Teknik och praktik. Vi övar grundläggande sångteknik i grupp med hjälp av enkla, välkända melodier.