Barnkörer

Körer för barn i åk F-6. Körerna sjunger på gudstjänst för Små och Stora, gör vårkonserter, Adventskonsert samt Lucia eller julspel.

Mariakören

Detta är en kör för ÅK F till 3. Vi sjunger allt ifrån pop till klassiskt och jobbar mycket med att utveckla barnens röster. Ingen provsjungning. I denna kör arbetar vi aktivt med att hitta en fin unison klang. Texterna vilar oftast på en kristen grund.

Dans och rörelse är en viktig del och vi gör ibland enkla körkoreografier.

Vi sjunger regelbundet på gudstjänst för Små och Stora men gör också konserter, nu senast med Jojje Wadenius och i vår med Georg Riedel. Vissa år blir det körläger, Lucia eller Julspel. Varje år gör vi en Adventskonsert.

Vi övar på tisdagar mellan 16.15 och 17.00 i körsalen på Kvarngatan 1. Före övningen finns ett enkelt fika.

Mariakören

En kör för ÅK F-3 på onsdagar kl 17.15-18  i körsalen på Kvarngatan 1. Före övningen finns ett enkelt fika. Ingen provsjungning. I övrigt samma innehåll som Mariakören tisdagar.

Magdalenakören

Detta är en kör för ÅK 4 till 6 för både tjejer och killar. Vi övar på tisdagar mellan 16.15 till 17.00 i körsalen på Kvarngatan 1. Före övningen finns ett enkelt fika. Vi sjunger allt ifrån pop till klassiskt, jobbar mycket med att utveckla barnens röster och hitta en fin körklang. Ingen provsjungning. I Magdalenakören börjar vi med att sjunga tvåstämmigt. Texterna vilar oftast på en kristen grund.

Dans och rörelse är en viktig del och vi gör ibland enkla körkoreografier.

Vi sjunger regelbundet på gudstjänst för Små och Stora men göra också konserter,  nu senast med Jojje Wadenius och i vår med Georg Riedel. Vissa år blir det körläger, Lucia eller Julspel. Varje år gör vi en Adventskonsert.

Linda Börjesson

Körledare