...och kyrkan är öppen, men inga fysiska gudstjänster firas i kyrkorummet!

Uppdaterat 200512

Vi firar friluftsgudstjänster på kyrkogården. Läs mer.

Södermalms församlingar informerar:
Våra kyrkor är öppna, men inga fysiska gudstjänster firas i kyrkorummet!

NU GÖR VI ETT UPPEHÅLL
Sedan det första århundradet har kristna samlats på söndagar för att fira gudstjänst. Men, nu gör vi ett uppehåll. Hur länge vet vi inte; så länge som det behövs för att bidra till att begränsa smittspridningen och rädda liv.
Varför firar vi gudstjänst? Det enkla svaret är kanske: för att ses. Till gudstjänsten kommer vi från olika håll, med olika erfarenheter. Vi möts och påminner oss om berättelsen om hur Gud visat sig genom tiderna. Vi delar berättelsen om hur Gud visar sig nu. Vi ber för oss själva, för andra och för vår värld. Vi möts och delar tro och tvivel, hopp och förtvivlan.
Men. Nu får vi inte ses i det fysiska rummet på ett tag. Liksom att vi får avstå från att träffa släktingar och vänner behöver vi nu också avstå från att fira gudstjänst tillsammans i våra kyrkor. För att rädda liv.
Men, gudstjänst kan vi fortsatt fira, var och en i sitt hem. Vi kan be för varandra och för vår värld.

GUDSTJÄNST
Fira gärna gudstjänst hemma, enskilt eller tillsammans med dina nära. Det behöver inte vara komplicerat.
• Sätt dig bekvämt.
• Tänd ett ljus.
• Läs en bibeltext högt eller tyst.
• Fundera på: vilka ord i texten fastnar jag för?
• Be högt eller tyst, ordlöst, med egna ord
   eller andras.
• Tänk på att det alltid finns någon som ber samtidigt som du.

S:TA MARIA MAGDALENA KYRKA HAR ÖPPET 11-17 VARJE DAG
Välkommen in i kyrkorummet, det finns möjlighet att tända ljus eller bara vara i stillhet.

PRATA MED PRÄST ELLER DIAKON!
Församlingarna i Södermalms kontrakt har gemensam telefontid vardagar kl 8-17, ring 08-616 88 40.

Varmt välkommen!