Bårtäcken

Lundby församling har tre bårtäcken för användning i alla våra kyrkor.

Lundby församling lånar ut bårtäcken vid begravningsgudstjänster. Bårtäcket läggs över kistan. Över bårtäcket får endast handbuketter placeras. Det finns tre bårtäcken: Kyrkbyn-Älvstranden, Brämaregården och Biskopsgården. Se bilder nedan. Bårtäckena kan användas vid begravningsgudstjänster i samtliga kyrkor i Lundby församling. 

Vill du boka ett bårtäcke?

Kontakta expeditionen tfn. 031-731 68 00.

 

Bårtäcke "Kyrkbyn-Älvstranden":

Bårtäcke Lundby
Bårtäcke Lundby Foto: Stefan Andersson

Bårtäcke "Brämaregården":

Bårtäcke i Brämaregårdens kyrka.
Bårtäcke Brämaregården. Foto: Stefan Andersson

Bårtäcke ”Biskopsgården”:

Bårtäcke Biskopsgårdens kyrka med undertäcke. Foto: Åsa Westerstad

Begravning

Mötet med döden utgör en av människans svåraste livskriser och ger upphov till frågor. Reaktioner av sorg, saknad, ilska och uppgivenhet är vanliga för alla människor vid avgörande livsförändrande händelser, men sorgen är alltid personlig.

Rosa rosor ligger på ett kistlock. En man i svart kostym står intill.

Planera och boka begravning

En begravningsgudstjänst i Svenska kyrkan handlar om att stanna upp inför ett levt liv.

Kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i kyrkorna och mötesplatserna i Lundby församling. På denna sida kan du läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna. Välkommen in!

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.