Bårtäcken

Lundby församling har tre bårtäcken för användning i alla våra kyrkor.

Lundby församling lånar ut bårtäcken vid begravningsgudstjänster. Bårtäcket läggs över kistan och kan smyckas med blommor om du önskar. Det finns tre bårtäcken: Kyrkbyn-Älvstranden, Brämaregården och Biskopsgården. Se bilder nedan. Bårtäckena kan användas vid begravningsgudstjänster i samtliga kyrkor i Lundby församling. 

Vill du boka ett bårtäcke?

Kontakta expeditionen tfn. 031-731 68 00.

 

Bårtäcke "Kyrkbyn-Älvstranden":

Bårtäcke Lundby
Bårtäcke Lundby Foto: Stefan Andersson

Bårtäcke "Brämaregården":

Bårtäcke i Brämaregårdens kyrka.
Bårtäcke Brämaregården. Foto: Stefan Andersson

Bårtäcke ”Biskopsgården”:

Bårtäcke Biskopsgården
Foto: Stefan Andersson

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.