Tio kyrkor, en församling

I Lagunda församling finns tio vackra kyrkor: Biskopskulla, Fittja, Fröslunda, Gryta, Giresta, Hjälsta, Holm, Kulla, Långtora och Nysätra. Var och en av dem är sevärd och har sin egen historia.

Tio kyrkor på den Uppländska landsbydgen kring Örsundsbro. Tio kyrkor med olika uttryck, olika unika drag, och olika historia.

Ta kontakt med kansliet på Kyrkstugan om du är nyfiken på någon av kyrkorna. Där finns beskrivningar och bilder, och du kan också boka in ett besök i någon kyrka som du är intresserad av. I rutan till höger finns en länk till en karta där alla tio kyrkor finns utmärkta, om du vill göra en rundtur.

Alla kyrkor kan bokas året om för dop, vigslar och begravningar.