Jönköpings församling

Familjerådgivning

Det är inte alltid lätt att vara människa. Och det är inte alltid lätt att leva tillsammans med en annan människa. Svenska kyrkan erbjuder familjerådgivning, kvalificerat stöd till par, familjer och enskilda.

Det kan finnas många olika anledningar att behöva råd och stöd i vardagen. Kanske har ni svårt att kommunicera och bråkar mycket. Kanske har någon träffat en annan. Kanske har ni problem med svartsjuka som skadar förhållandet. Kanske fungerar inte det sexuella samlivet, kanske vill ni skilja. Kanske är ni inte överens om barnuppfostran, kanske har känslorna för varandra svalnat, kanske behöver ni hjälp på traven att få ihop vardagen och livspusslet.

Tillsammans med familjerådgivarna kan ni identifiera problem och konflikter och hitta lösningar och möjligheter framåt. Par som kommer till oss får alltid träffa två familjerådgivare, en kvinna och en man. Kommer du själv möter du en av våra familjerådgivare.

Våra familjerådgivare är utbildade socionomer och präster med vidareutbildning. De har vana av frågor relaterade till tro och livsåskådning men du behöver inte vara troende. Alla medarbetare du möter har tystnadsplikt och ingen för journal över samtalen. Vill du vara anonym går det också bra.

Oavsett varför du väljer att kontakta familjerådgivningen, oavsett vem du är och vad du tror, möter vi dig med respekt i samtalet.

boka tid hos familjerådgivningen

Telefontid: måndag, onsdag och torsdag kl. 11.30-12.00.

Epost: familjeradgivningen@svenskakyrkanjonkoping.se

Besöksadress: Prästgränd 1, Jönköping