Särna nya kyrka dec 2017
Foto: John-Olof Halvarsson

Idre-Särna församling

Välkomna till Idre-Särna församling Längst upp i Västerås stift mot den Norska gränsen med andlöst vacker natur i den underbara fjällvärlden hittar du oss. Varmt välkommen till alla våra olika aktiviteter. Här finns något för alla!

En lacksigill med texten Välkommen i jul.

Julen i våra kyrkor

Varmt välkomna att fira julen tillsammans med oss i våra kyrkor och kapell.

Lucia

Välkomna till Luciakonsert 13 dec kl 18:00 i Särna kyrka

En liten snögubbe står i sandöken.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Rösten som ropar i öknen bärs av övertygelse, av ett hopp som går bortom allt rimligt hopp, av en styrka som är större än en människas tilltro till sig själv." Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund

Vi söker ny kyrkoherde till Idre-Särna församling

Vill du arbeta i en församling full av energi och utveckling, mitt i den vackra fjällvärlden?

Vigsel Särna kyrka

Vigsel

Att få gifta sig. Att få säga Ja till personen man älskar och delar sitt liv med. En livets högtid.

Karta över församlingen

Kyrkor och Kapell

I Idre-Särna församling hittar du tre olika kyrkor, sex kyrkogårdar och flertalet fjällkapell.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En mobil, en pratbubbla och ett kuvert mot en blå bakgrund.

Här hittar du kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda