En solros på en blomsteräng.
Foto: Maria Svensk

Huskvarna pastorat

Vi finns här för gemenskap och stöd, i glädje och sorg och allt däremellan. I vilken livssituation du än befinner dig, vi finns här för dig! Välkommen till våra verksamheter och mötesplatser i HAKARP, HUSKVARNA och ÖXNEHAGA.

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Våra verksamheter

Här kan du läsa om alla våra verksamheter och mötesplatser för gammal som ung. Välkommen till oss i höst!

Det händer i våra kyrkor

Här kan du läsa om vad som händer i Huskvarna pastorat just nu.

Klädkammaren

Har du höst- och vinterkläder du inte använder och som du vill skänka till bättre behövande?

Du kan göra skillnad!

Vi behöver dig som kan bidra med din tid och vill ingå i en gemenskap.

Var med och sjung för världens barn!

På FN-dagen 24 oktober kommer det hållas en konsert för världens barn i Huskvarna kyrka! Går du i årskurs 4-7 är du välkommen att vara med och sjunga!

Vägens gemenskap

Följ med på en inre resa där du kan dela med dig av dina tankar och funderingar kring vår tro.

PS.UNG

Är du stressad eller orolig? Känner du dig ensam eller osäker? Prata med oss! Vi lovar att lyssna. På riktigt.

Har du förlorat någon som stått dig nära?

Sorgen efter ett dödsfall kan kännas allt för tung. Att få dela tankar och känslor med andra som är i samma situation kan göra sorgen lättare att bära.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Känner du dig ensam?

När känslor som ensamhet, oro och saknad blir stora är det skönt att kunna prata med någon. Vi finns här för dig!

Skapa minnen för livet!

Under konfirmationstiden får du fundera kring livet, Gud, dig själv och världen. Här kan du som blir 14 år i år läsa mer och anmäla dig till höstens konfirmationsgrupp.

Lediga tjänster i Huskvarna pastorat

Nu söker vi en präst med placering i Öxnehaga och en vikarierande assistent i församlingsarbete med inriktning på barn och unga, 80% . Kanske är det just dig vi söker? Välkommen med din ansökan!

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Aktuellt hos kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du information om vad som händer eller är på gång inom kyrkogårds- och begravningsverksamheten i Huskvarna pastorat.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig! Här hittar du alla kontaktuppgifter till expeditioner och till anställda.