Välkommen till Trångsund Skogås församling

I Mariakyrkan på torget i Skogås finns aktiviteter och mötesplatser för alla. Här finns plats för dig!

Skogås varmaste mötesplats

Måndag till fredag kan du besöka vårt fina Café Maria på plan två i Mariakyrkan.

Missa inte vår satsning Äntligen torsdag! Då myllrar det av liv i Mariakyrkan med skaparverkstad, ungdomsgrupp, kvällsmässa, middagsservering för stora och små, bibelsamtal och körövning. Upplev Skogås härligaste häng du med!

Äntligen torsdag i Mariakyrkan

Varje torsdag myllrar det av liv i Mariakyrkan. Äntligen torsdag är en helkväll med aktiviteter för alla åldrar där vi får möjlighet att ses, umgås, samtala och vara kreativa tillsammans. Kom som du är, välj det som passar. Välkomna!

Café Maria i Mariakyrkan

Välkommen till populära Café Maria - en mötesplats för alla! Här serveras lunch på onsdagar, middag på torsdagar och alltid hembakat fika och annat gott.

Musik och körer

Att sjunga i kör är Sveriges största och mest levande folkrörelse. Svenska kyrkan har alltid varit en av de största arrangörerna av körverksamhet. Körsång har bevisade hälsoeffekter och ger människor ur olika sociala sammanhang tillfälle till umgänge. Det finns en fantastisk skatt av kyrkomusik just för kör.

Våra duktiga kyrkomusiker förgyller inte bara söndagarnas högmässor med musik, utan bjuder även in till lunchmusik på onsdagar i Mariakyrkan. Perfekt att kombinera med en lunch i Café Maria! Vi har även konserter och annan underhållning i kyrkan, kolla kalendariet eller Avisan för att se vad som är på gång!

Körer i Mariakyrkan i Skogås

I Mariakyrkan i Skogås finns körer för alla åldrar - från fem år och uppåt. Kontakta körledarna och anmäl intresse. Att sjunga i våra körer är gratis.

Lunchkonsert i Mariakyrkan i Skogås

Organist David Strandberg ger lunchkonsert på Mariakyrkans orgel, onsdagar 12.30. Fri entré.

Kreativ gemenskap

Att få skapa tillsammans är gott för själen! I Mariakyrkan har vi flera möjligheter för dig som vill umgås, fika och handarbeta tillsammans. För barn finns även Skaparverkstaden som är perfekt att kombinera med en middag för hela familjen i Café Maria - då behöver du varken städa pysselkladd eller ta disken.

Skaparverkstad i Mariakyrkan i Skogås

Välkommen till skaparverkstad för barn i alla åldrar, torsdagar 15.30-17.00 i Mariakyrkan i Skogås.

Kreativ måndag

Gillar du att sticka, virka, brodera eller måla? Tycker du om att skapa och vill prova på att jobba i olika material? Välkommen till Mariakyrkan på måndagar 16.00-18.00.

Arbetskretsen i Mariakyrkan

Välkommen in i gemenskapen! Arbetskretsen träffas torsdagar 13.30–15.00 i sammanträdesrummet i Mariakyrkan.

För barn

Låt barnen komma till mig sa Jesus, låt barnen komma till kyrkan säger vi! I Mariakyrkan finns aktiviteter för små och stora barn (och deras vuxna).

Öppen förskola i Mariakyrkan

Måndag och torsdag 10-12 på nedre plan i Mariakyrkan för barn 0-5 år och deras vuxna - varmt välkomna!

Samling för barn i Mariakyrkan i Skogås

Samling för barn (ca 3-10 år) med Godly play, i samband med varje högmässa i Mariakyrkan

Juniorerna i Mariakyrkan i Skogås

Juniorerna är en grupp för barn i åk 3-6. Vi samtalar, funderar och skapar i bild och form. Juniorerna träffas tisdagar 16.00-17.30 i Mariakyrkan i Skogås.

För ungdommar

Nya kompisar, mysigt häng, åka på konfirmationsläger eller utvecklas som ledare? Vi har många möjligheter för dig som är ung i Trångsund Skogås. Varmt välkommen!

Ungdomsgrupp 13+ i Skogås

Varje torsdag 19.00-21.00 träffas vi i ungdomslokalen i Mariakyrkan i Skogås och myser. Ingen anmälan, ingen kostnad - bara en plats där det är tillåtet att snacka om allt mellan himmel och jord.

Konfa i Huddinge

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Välkommen att läsa mer och anmäla dig till våra läger och grupper här på webben.

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

Ledarutbildning i Mariakyrkan Skogås

Ledarutbildning - en bra chans! Är du konfirmerad? Vill du hitta nya kompisar eller kanske fortsätta vara med andra från ditt läger? Lära dig om allt från hur du talar i en mikrofon till hur du leder en lek eller genomför ett drama? Då är ledarutbildningen något för dig!

Rollspelsgruppen i Skogås

Spela rollspel mitt i Skogås - för dig som är 13 år och uppåt. Onsdagar 18.00-21.00.

Gudstjänster Mariakyrkan

Vi firar Högmässa söndagar 11.00 och veckomässa torsdagar 18.00 i Mariakyrkan. Välkommen!

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Familjemässor i Mariakyrkan

Familjemässor är gudstjänster som är särskilt anpassade för barn och familj.

Två glada kvinnor håller om varandra.

Du behövs!

I Mariakyrkan finns det många sätt att engagera sig och bidra till församlingens arbete. Varje insats är oerhört värdefull och vi erbjuder en meningsfullt sammanhang för dig som bill bidra.