Diakonigåvan

Diakonigåvan i Trångsund Skogås församling är en grupp för dig som vill bidra till ett varmare närområde

Trångsund Skogås församling introducerar gruppen Diakonigåvan för dig som vill bidra med kläder, presentkort, bidrag till matkasser eller julklappar till människor som lever i ekonomisk utsatthet i närområdet.

Gå med i gruppen

Ge fler en god jul

Skänk en gåva för en värdig jul för människor i närområdet.

För vissa är julen en tid som innebär oro över att inte ha råd med julmat eller julklappar till sina barn. I kyrkan möter vi många av dessa. Denna höst och vinter är extremt prövande för många familjer som lever utan marginaler.

Genom Diakonigåvan kan du bidra till att göra julen lite mer speciell för dem som behöver det mest. Det kan vara barnfamiljer, ensamstående, pensionärer eller unga som har det svårt ekonomiskt. Med presentkort kan föräldrar själv köpa de presenter som barnen önskar sig, eller själva handla in favoriträtten till julbordet.

Det spelar ingen roll om du kan bidra med 10 kronor eller 1000 kronor, även små gåvor gör skillnad när vi är många som hjälps åt.

Swish till Diakonigåvan i Trångsund Skogås församling (123 653 8318) eller lämna in presentkort i Mariakyrkan senast 22 december. Gåvorna omvandlas till presentkort. Alla presentkort delas ut till personer som behöver i närområdet. Tillsammans skapar vi en värdig jul för fler!

Stöd och hjälp - diakoni i Svenska kyrkan i Huddinge

Det finns många tillfällen i livet när vi behöver någon att prata med. Just nu kanske du bär på en oro eller ensamhet. Kanske behöver du dela tankar med någon – att finna tröst och hopp i ett enskilt samtal.

Öppen diakonimottagning

Svenska kyrkan i Huddinge har öppna diakonimottagningar dit du kan komma och prata med en diakon utan tidsbokning för kortare ärenden.