En ensam gatlykta lyser i vinterlandskap.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Hörby församling

Välkommen till Hörby församling. Här kan ni hitta allt från vilka gudstjänster som är på söndag, vilka aktiviteter som passar just er, var ni ska ringa när ni behöver ha tag på någon, till hur ni ska gör om ni vill vara en del av vår gemenskap.

Nu sänker vi temperaturen i våra kyrkor och församlingshem

Publicerad:

För att få ner elförbrukningen har vi sänkt temperaturen i våra kyrkor.  Lite varmare kläder än vanligt kan rekommenderas!  Församlingen har köpt in ett stort antal plädar för användning vid t ex gudstjänstbesök.

Församlingens anslagstavla

Renovering av Hörby församlingshem

Konfirmander tar en selfie

Konfirmation

Vad är kristen tro? Hur påverkar det mig och mitt liv? Kan jag fortfarande gå på fester fast jag är kristen? Livet är fullt av frågor. Så är det att vara människa. I konfirmationen kan vi hjälpas åt att svara på några.

Två svartklädda personer sitter och samtalar.

Samtal med präst och diakon

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

En grupp människor sitter och pratar i en ring tillsammans med en präst.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för de som blir kvar. I kyrkan finns plats för sorg, och stöd för dig som lever vidare.

Tre personer står med vatten till knäna på en översvämmad gata.

Ge en gåva till katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Bakom varje siffra finns en människa. En människa som har rätt till trygghet, stöd och ett värdigt liv. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

Två illustrerade händer som möts för bön, med en blå himmel i bakgrunden..

Be en bön för klimatet

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus för klimatet, för vår jord och allt liv, och för kommande generationer och deras möjligheter på jorden.

Hörby kyrka

Hörby församlings kyrkor

I församlingen finns det tio kyrkor och två kyrkoruiner.

Här kan du hitta kontaktuppgifter till Hörby församling.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Var kan jag hjälpa?

Ibland vill man hjälpa till lite extra på något sätt. Svenska kyrkan är delaktig i många projekt och insamlingar. Här kan du läsa lite mer om dem.

Folksamling

Engagera dig!

De anställda är viktiga, men ännu viktigare är de som hjälper till. Frivilliga som lägger ner tid, engagemang och glädje i verksamheterna!

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.