Första adventsljuset är tänt
Foto: Alex & Martin /Ikon

Hörby församling

Välkommen till Hörby församling. Här kan ni hitta allt från vilka gudstjänster som är på söndag, vilka aktiviteter som passar just er, var ni ska ringa när ni behöver ha tag på någon, till hur ni ska gör om ni vill vara en del av vår gemenskap.

Aktuellt från Hörby församling

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar och pastorat sänder live på webben från sina gudstjänster och andra evenemang. Du hittar sändningarna i vår kalender. Ha tålamod om sidan tar tid att ladda - det är mycket att gå igenom.

Eswatini april 2019. Organisationen Siphilile Maternal and Child Health driver ett mentormammaprojekt som Act Svenska kyrkan stödjer och även varit med och startat (P144). På bilden: Mentormamman Nelsiwe Mamba besöker en familj som består av mamma Bhekiwe Dube, 19 år, pappa Jacinto Matinbe, 20 år, och bebisen Sethu, 3 veckor. Act Svenska kyrkan stödjer pågående projekt med mentormammor i Sydafrika, Eswatini och Etiopien. Metoden med mentormammor är utvecklad i Kapstadens kåkstäder och är ett framgångsrikt sätt att förbättra hälsan hos kvinnor och barn i utsatthet. Mentormammorna är mammor som själva lever i fattiga områden och fått utbildning i att utföra hälsovård och samtalsstöd. De arbetar med att söka upp familjer med barn under fem år för att regelbundet väga, mäta och undersöka barnen. Under hembesöken pratar de med mammorna och utbildar kring frågor som hygien, nutrition, vaccination, familjeplanering och rätten till sin egen kropp. På så sätt kan mentormammorna vara ett stöd i att förebygga ohälsa. Mentormammornas närvaro i utsatta samhällen kan rädda liv!

Blogg: Lyckan över att bli gravid(?)

En graviditet borde få vara en välsignelse; en trygg väntan på att få välkomna nytt liv. Det borde få vara något fint, något du längtar efter och gläds åt. För många kvinnor innebär det istället livsfara, oro och sorg.

Hörby kyrka

Hörby församlings kyrkor

I församlingen finns det tio kyrkor och två kyrkoruiner.

Man sitter på huk utomhus och klappar en hund.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Hon såg framför sig att han varsamt red i riktning mot henne. En vänlig blick mötte hennes. Han steg av åsnan och gick fram till henne, och satte sig på huk för att klappa hunden." Läs tankar inför helgen av prästen Agneta.