Musik

Domkyrkoförsamlingen har ett rikt musikliv med bland annat konserter och körer för olika åldrar. Musikfolder för sommaren 2023 hittar du här på webben och i Domkyrkan.

Fredags- och lördagsmusik

Fre 24 nov: Fredagsmusik. Orgelstudenter från Högskolan för scen och musik. Lör 25 nov: Stay With Us As Long As We Sing. Chorus Polonicus Gothoburgensis under ledning Wojciech Gluch med Joanna Filus-Olenkiewicz, violin.

Höstens musik i Domkyrkan 2023

Läs mer om höstens konserter och lunchmusik. Vill du ha programmet på papper, finns musikfoldern i kyrkan from 30 aug!

Nytt album från Goss- och Flickkörerna

"Allt vad hjärtat i vinter drömt!" Den nya skivan med Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer & Gustavi Ungdomskör finns nu på Spotify!

Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer

Sammanlagt sjunger c:a 200 barn och ungdomar mellan 8 och 25 år i sju körgrupper. Läs mer.

Gustavi Ungdomskör

Gustavi Ungdomskör består av 35 sångare i åldern 16-25 år. Många av dem har vuxit upp i goss- och flickkörerna. Läs mer.

Orgelundervisning

Vill du lära dig att spela orgel? Både nybörjare och du som kommit en bit på väg kan få ta lektioner på orgeln i Mariakyrkan.

Domkyrkokören

Domkyrkokören är en blandad kör om cirka 45 personer i åldern 20-60 år. Kören deltar i högmässor och konserter, har en bred repertoar och goda sångare.

Gustavi vokalensemble

Gustavi vokalensemble är en blandad kör om tolv sångare med mycket god körerfarenhet vad gäller klang och notläsning.

Elfridakören

Elfridakören är en damkör med drygt 25 korister i åldern 20-40 år. Kören har verkat i domkyrkan sedan 1984.

Stora orgeln

Den 13 november 1959 fick Magnussons orgelbyggeri i Göteborg uppdraget bygga ett nytt instrument på västra läktaren i Göteborgs domkyrka

Biljetter till konserter i Domkyrkan

Biljetter till lucia- och julkonserter i december 2023 släpps torsdag 26 oktober kl 10, via länkar här på hemsidan. När det gäller övriga konserter där det behövs biljett, uppdaterar vi informationen löpande. Läs mer.