Musik

Varje fredag och varje lördag kl. 12 kan du njuta av Domkyrkans konserter. Men med anledning av smittspridningen av Covid-19 är samtliga konserter till och midsommar inställda.

Följande konserter är inställda till följd av smittspridning:

Fredag 22 maj kl. 12

Fredagsmusik

Elever från Göteborgs Suzukiförening.

Lördag 23 maj kl. 12

Körkonsert

Två ungdomskörer möts. Kompositioner av Whitacre, Esenvalds, Dahlgren med flera. Karolinskas kammarkör Örebro, och Göteborgs ungdomskör, dirigent Anne Johansson.

Fredag 29 maj kl. 12

Fredagsmusik

Orgelmusik från det 20:e århundradet. Messiaen, Hambraeus med flera. Mikael Fridén, orgel.

Lördag 30 maj kl. 12

Sällan spelade verk av svenska kvinnliga tonsättare

Musik för violin och piano som framförs av prisade musiker! Victoria Stjerna, violin, Emma Johansson, piano.

Fredag 5 juni kl. 12

Gregorianik i fransk och svensk kubik

Orgelmusik baserad på gregorianska antifoner av Charles Tournemire och Otto Olsson, två banbrytande organister av sin tid. Elina Bomström, orgel.

Lördag 6 juni kl. 12

Skaparens lov!

Musik från skilda tider och länder som lovsjunger undret runt omkring oss. Gustavi vokalensemble under ledning av Michael Sager.

Lördag 6 juni kl. 18

Intåg i sommarhagen, nationaldagskonsert

Domkyrkans goss- och flickkörer, Gustavi ungdomskör under ledning av Ulrika Melin Lasson och Petter Ekberg. Musik av bland andra Alice Tegnér, Wilhelm Stenhammar, Georg Riedel och Anna Cederberg Orreteg.

Fredag 12 juni kl. 12

Lina Lindkvist, orgel.

Lördag 13 juni kl. 12

Jag vet en äng så frisk och grön

Musik av de gamla mästarna varvat med nutida tonsättare, bland andra J. S. Bach, A. Heiller, Gabriella Gullin och Benny Andersson. Tina Bergholm sopran och Fredrik Albertsson, orgel, piano.