Gustavi Ungdomskör

Gustavi Ungdomskör består av 35 sångare i åldern 17-25 år. Många av dem har vuxit upp i goss- och flickkörerna.

Nytt album från Goss- och Flickkörerna

"Allt vad hjärtat i vinter drömt!" Den nya skivan med Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer & Gustavi Ungdomskör finns nu på Spotify!

Gustavi Ungdomskör är en del av Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer. Många av sångarna i ungdomskören har funnits med i vår körverksamhet sedan de var små.

Ungdomskören har en hög ambitionsnivå. Du som har god körvana och är i ålder 17-25 år är välkommen att provsjunga. Repertoaren, som består av både körmusik a cappella och större verk, har en stor musikalisk bredd och är såväl sakral som profan.

Vår verksamhet

Ungdomskören sjunger i gudstjänster och konserter i Domkyrkan. Förutom på repetitionerna  tisdagar kl 18:30-21, träffas vi under intensivdagar och läger, och deltar regelbundet i internationella körfestivaler och körtävlingar. Vi samarbetar också gärna med andra körer i gemensamma projekt. 

Ungdomskören medverkar ofta i ett requiem kring Allhelgona. För många göteborgare är våra Luciakonserter en kär tradition. År 2011 och 2019 sändes de som SVT:s Luciamorgon. Höstterminen avslutas med Vi sjunger in julen klockan 8 på julaftons morgon. På nationaldagen 6 juni sjunger vi ut vårterminen med konserten Intåg i sommarhagen. 

Dirigent

Petter Ekberg leder ungdomskören.

Läs mer

musikidomkyrkan.se kan du läsa mer om vår verksamhet.

Lyssna på oss på Spotify!

I juni 2023 släpptes körernas nya album Allt vad hjärtat i vinter drömt som du kan höra på Spotify

Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer

Sammanlagt sjunger c:a 200 barn och ungdomar mellan 8 och 25 år i sju körgrupper. Läs mer.

Provsjung!

Det är provsjungning till alla våra körgrupper. Här kan du läsa mer om provsjungning.