Livets stora stunder

Dop, vigsel, konfirmation och begravning är viktiga riter i våra liv. Många väljer att fira livets stora händelser i Mariakyrkan, i Domkyrkan, eller i någon annan av kyrkorna i domkyrkopastoratet.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Dop i Göteborgs domkyrkopastorat

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap och fest. Hitta en tid och boka ditt dop smidigt här nedan!

Konfirmation i Göteborgs domkyrkopastorat

Konfirmation är en unik och viktig upplevelse, där ditt liv står i centrum. Men konfirmation handlar också om mötet med något som är större; det är en upplevelse av gemenskap, tro, utmaningar, glädje, sorg, ansvar, skratt och ny vänskap.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro... Orden är viktiga, förväntningarna höga, glädjen stor. Så blir också inramningen viktig. Mariakyrkan med sin intimitet, eller domkyrkan med sin storslagenhet är kanske rätt miljö för er att lova varandra framtid.

Begravning

Mariakyrkan är en fin kyrka för begravningar, enkel, intim och med varma färger. Det lätt att ta sig dit kommunalt, att parkera i närheten och att komma in i kyrkan med rullstol. En ren och värdig inramning för avsked och saknad. Också domkyrkan används för begravningar.

Boka dop, vigsel och begravning i Domkyrkoförsamlingen

Hos bokningscentralen bokar du tid för dop, vigsel och begravning i Domkyrkopastoratets sex församlingar: Domkyrkoförsamlingen, Vasa, Haga, Annedal, Johanneberg och Tyska församlingen.