Livets stora stunder

Dop, vigsel och begravning är viktiga riter i våra liv. Många väljer att fira livets stora händelser i Mariakyrkan, som ger en vacker och rofylld inramning till högtiden.

Dop

I Jesajas bok står det att Gud säger: Jag har kallat dig vid namn, du är min. Och i Psaltaren läser vi att Guds ögon sett oss innan våra dagar ens hade grytt.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro... Orden är viktiga, förväntningarna höga, glädjen stor. Så blir också inramningen viktig. Mariakyrkan med sin intimitet, eller domkyrkan med sin storslagenhet är kanske rätt miljö för er att lova varandra framtid.

Begravning

Mariakyrkan är en fin kyrka för begravningar, enkel, intim och med varma färger. Det lätt att ta sig dit kommunalt, att parkera i närheten och att komma in i kyrkan med rullstol. En ren och värdig inramning för avsked och saknad. Också domkyrkan används för begravningar.

Boka dop, vigsel och begravning i Domkyrkoförsamlingen

Hos bokningscentralen bokar du tid för dop, vigsel och begravning i Domkyrkopastoratets sex församlingar: Domkyrkoförsamlingen, Vasa, Haga, Annedal, Johanneberg och Tyska församlingen.