Samtal och stöd

Behöver du någon att tala med? Prästen och diakonen har tystnadsplikt och vem som helst kan komma för ett samtal.

Ibland kan det vara skönt att tala med någon som inte är anhörig. Man kanske behöver lätta sitt hjärta eller lägga fram ett problem för att kunna se det i en annan belysning. Vill du ha ett samtal finns präst eller diakon tillgänglig i kyrkan måndag-torsdag klockan 16.30-17.30. Du behöver inte boka tid, det är bara att komma. På tisdagar och torsdagar kan du också bikta dig.

Diakonerna har också öppen mottagning måndag och torsdag kl. 10-11.30. Du kan även ringa och avtala tid direkt med den du vill tala med. På diakonimottagningen kan man också få hushållsekonomisk rådgivning och hjälp att hitta mötesplatser med andra människor. Domkyrkans diakoner kan också komma till dig på hembesök eller sjukbesök.

Det finns möjlighet att söka diakonala fonder men endast om du bor i domkyrkoförsamlingen. Ett undantag är Rohdes & Bergenholtz fond till jul.