Gustavi vokalensemble

Gustavi vokalensemble är en blandad kör om tolv sångare med mycket god körerfarenhet vad gäller klang och notläsning.

Kören deltar i högmässor och konserter under året och sjunger mest musik från renässansen och modern musik, huvudsakligen a cappella.

Ur repertoaren:

Byrd: Mass for five voices

Byrd, Tallis, Weelkes m fl: 4-6 stämmiga motetter

Poulenc: Salve regina, Exultate Deo

Messiaen: O sacrum convivium

Busto: Ave verum corpus

Olsson: Ave maris stella

Tavener: The Lamb

Bennet: Missa brevis

Howells: Requiem

Chailley: Tantum, Benedictus, Agnus Dei

Berger: The eyes of all wait upon Thee

Körledare är domkyrkokantor Michael Sager, och kören repeterar varannan tisdag 18.30 – 21.00  i körsalen i Domkyrkans torn. Vill man delta kan man provsjunga för inträde efter överenskommelse med Michael Sager.

Michael Sager

Göteborgs domkyrkoförsamling