Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling Webbplats

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning.

En utställning om ikonmålare Erland Forsberg. I anslutning till utställningen blir det fyra intressanta föredrag på temat ikoner och hädelse.

Fönster mot himlen

Pågår i domkyrkan till den 9 oktober.

Luthertriptyk

Under två veckor visar vi tre bilder av ikonografen Christina Lundström. Här möter vi med ikonens formspråk viktiga händelser i Martin Luthers liv. Pågår i domkyrkan till den 9 oktober.

Pigg på att läsa och resonera om det du läst?

Läs i cirkel

Pigg på att läsa och resonera om det du läst? Under hösten läser vi Elena Ferrantes roman om de båda flickorna som blir vänner i 1950-talets Neapel och hur deras vänskap förändras under patriarkat och samhällsomvälvningar. Torsdagar kl. 18.30 med start 29 september. Ingen anmälan.

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar med regelbundna mellanrum. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av domkyrkans lunchkonserter, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik.

Höstens konserter

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Sinnesromässa

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen