Göteborgs domkyrka, altaruppsatsens nedre del med två änglar
Foto: Bert Leandersson

Göteborgs domkyrkoförsamling

Gudstjänster, samtalsmottagning, konserter, föredrag, gemensamhetsträffar, bokcirklar och mycket mer kan du möta i Domkyrkan. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning.

Levande julkrubba

Julens berättelse på Domkyrkoplan! Välkommen till stallet och möt kamelen, herdarna, de vise männen och det nyfödda barnet med föräldrar. Ingen föranmälan. Ca 30 minuter. Glögg, pepparkakor, insamling till Stadsmissionen. Tors-lör 1-3 dec. Läs mer.

Fira advent och jul i kyrkan!

Från första advent till trettonhelgen är du varmt välkommen till gudstjänst, konsert, julsång, basar, levande julkrubba, julnattsmässa, julotta och mycket mer. Klicka på kalendern nedan för mer info från kyrkorna i Domkyrkopastoratet i centrala Göteborg.

Biljetter lucia- & julkonsert

Ett fåtal biljetter till Domkyrkans julkonserter lördag 17 dec finns att köpa. Biljetterna till luciakonserterna är tyvärr slutsålda. Klicka för länk inkl mer info om biljettförsäljningen.

En julkrubba.

Läs Domkyrkonytt här!

Klicka för att läsa vad som händer i Domkyrkan i december!

Domkyrkans julkonserter

Känd och mindre känd julmusik med Domkyrkokören, Elfridakören, Gustavi Vokalensemble och orkester. Helena Ek, sopran. Maria Bergius, recitation. Michael Sager och Mikael Fridén, dirigenter. Biljetter, se separat nyhet här på hemsidan. Lördag 17 dec kl 16 och 18.30 i Domkyrkan.

Julsång i city!

Vi sjunger tillsammans i julens sånger och psalmer. Bo Eek, präst, körer och instrumentalister medverkar! Välkommen! Fri entré. Tisdag 20 dec kl 17.30 och 20. Onsdag 21 dec kl 12.30, 17.30 samt 20.

Gudstjänster, musik och bön

Välkommen till gudstjänst, bön och musik i Domkyrkan, veckans alla dagar. Läs mer.

Fredags- och lördagsmusik

Fredag 2 dec kl 12: Adventsmusik på orgel. Mikael Fridén. Lördag 3 dec kl 12: Kom, var glada, sjung med oss! Julkonsert med Chorus Polonicus Gothoburgensis under ledning Wojciech Gluch.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Onsdagskvällar i Domkyrkan

Onsdagkvällar i höst, välj bland tre olika grupper: Meditation, Andlig vägledning och Föredrag & samtal. Läs mer om tid, plats och eventuell anmälan.

Höstens musik i Domkyrkan

Läs mer om höstens konserter. Vill du ha programmet på papper, hämta gärna musikfoldern i kyrkan eller ladda ned och skriv ut den här.

En mobiltelefon visar en kalender, i bakgrunden syns en kyrkport.

Musik i Göteborg

Vill du uppleva musik live nära dig? Ta en titt i Göteborgs kyrkors gemensamma musikkalender.

Kostar det nåt?

En begravning, en gudstjänst, ett samtal med någon som kan lyssna, en vigsel, ett föredrag. I kyrkan är svaret nästan alltid nej, det kostar ingenting, det är gratis. Men man kan för det mesta lägga lite pengar i kollekten, en slant som diakonerna omvandlar till en säng en natt åt en hemlös, en matkupong åt någon som är hungrig, en julklapp till den mamma som ingen har att ge till sitt barn. Det händer att det är entréavgift till konserter men då är det oftast andra arrangörer än kyrkan. Det är du som är medlem som bekostar allt det här som är gratis. Tack för att du är medlem!

Bli medlem i Svenska kyrkan!

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Boka dop, vigsel och begravning i Domkyrkoförsamlingen

Hos bokningscentralen bokar du tid för dop, vigsel och begravning i Domkyrkopastoratets sex församlingar: Domkyrkoförsamlingen, Vasa, Haga, Annedal, Johanneberg och Tyska församlingen.

Kontakta oss

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Lediga tjänster i Domkyrkopastoratet

Så kul att du är intresserad av att jobba hos oss. Vi använder Varbi som plattform för våra rekryteringar. Klicka på länken nedan så ser du alla rekryteringar vi genomför för tillfället!

Göteborgs domkyrkopastorat

Sex cityförsamlingar som tillsammans gör skillnad i Göteborg.

Om församlingen

Här finns information om hur församlingen styrs.

Domkyrkan är öppen

Måndag till fredag öppet kl. 10-18.30. Lördag och söndag öppet kl. 10-16.