Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling Webbplats

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha domkyrkonytt på mejlen en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Tionde söndagen efter trefaldighet. Nådens gåvor. Präst Hans-Olof Hansson, organist Mikael Fridén. Kollekt till Stiftelsen Göteborgs kyrkliga stadsmission, swish 123 219 6509.

Högmässa 20 augusti kl. 11

Dynamiskt och lustfyllt.

Fredagsmusik 18 augusti kl. 12

Dynamiskt och lustfyllt. En resa till 1800-talets franska salonger och dåtidens främsta kompositörer. Lisa Benderius, orgelharmonium.

Griegs cellosonat
med två prisbelönta musiker Antonio Hallongren, cello, Thomas Rudberg, piano.

Lördagsmusik 19 augusti kl. 12

Griegs cellosonat med två prisbelönta musiker Antonio Hallongren, cello, Thomas Rudberg, piano.

Söndagen den 17 september är det kyrkoval.
Du kan rösta som har fyllt 16 år och är medlem i Svenska kyrkan.

Rösta och påverka!

Söndagen den 17 september är det kyrkoval. Du kan rösta som har fyllt 16 år och är medlem i Svenska kyrkan. På ditt röstkort som du får i brevlådan ser du i vilken vallokal du kan rösta på valdagen. Du kan också förtidsrösta i en vallokal i Nordstan 4-17 september.

Tag de 157 stegen upp i Domkyrkans torn tillsammans med en kunnig guide och se staden ur annan synvinkel. De 30 kronor som det kostar blir genom diakonernas försorg till blöjor, pasta, filtar, tvålar, skor... Varje torsdag och lördag kl. 14 från 29 juni till 19 augusti.

Tag trappan till tornet - se staden från ovan!

Trumpetarduon Bröderna Helperin underhåller med höga klanger från domkyrkans torn, från klassiskt till folkmusik, från sakralt till profant. Vid dåligt väder hålls konserten vid huvudentrén. Lördagar kl. 11.30 till och med 19 augusti.

Tornmusik

Färgsprakande uppenbarelser får form i ny utställning i domkyrkan. Violet Tengberg var konstnär, poet och mystiker och ett urval av hennes starka bilder visas i domkyrkans sommarutställning från 23 april till 27 augusti.

Violet Tengberg - måleri och andlighet

I år är det 500 år sedan reformationen inleddes. Martin Luther sände sin kritik mot katolska kyrkan i den skrift som kallas De 95 teserna om avlatens innebörd till ärkebiskopen Albrekt. I domkyrkan uppmärksammar vi reformationen i föredrag, bokcirklar, gudstjänster och konserter.

Reformationsåret

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av lunchkonserterna, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik. I år går alla musikkollekter till inköp av en ny flygel 2018.

Sommarens konserter

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Sinnesromässa

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen