Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling Webbplats

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha domkyrkonytt på mejlen en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Förlorad och återfunnen. Präst Karin Burstrand, organist Michael Sager. The Seacoast Community Chorus, USA, medverkar under dirigent Wendell Scott Purrington, pianist Kimberly Karchenes. Kollekt till Svenska kyrkans internationella arbete, swish 123 219 6509.

Högmässa 2 juli kl. 11

Eld. Orgelverk av César Franck, Heera Kim och Theo Brandmüller. Friedemann Weber, orgel. Fredagsmusiken är inställd på midsommarafton den 23 juni.

Fredagsmusik 30 juni kl. 12

In the name of freedom. Musik av Duke Ellington och Billy Strayhorn samt afroamerikanska spirituals, Håkan Lewin, altsaxofon, Johannes Landgren, orgel. Lördagsmusiken är inställd på midsommardagen den 24 juni.

Lördagsmusik 1 juli kl. 12

Vi söker kyrkvaktmästare

Vi dukar upp till våffelkafé kl. 12-15 varje måndag, onsdag och fredag till och med sista juni. Passa på att titta in i Mariakyrkan som är öppen samtidigt.

Prova stans godaste våfflor i Lilla Mariagården!

Häng med och upplev gamla eller nya miljöer i närheten. Vi träffas i Mariagården kl. 10 varje tisdag och åker tillsammans. Du betalar endast självkostnadspris.

Pigg på utflykt!

Tag de 157 stegen upp i Domkyrkans torn tillsammans med en kunnig guide och se staden ur annan synvinkel. De 30 kronor som det kostar det, blir genom diakonernas försorg till blöjor, pasta, filtar, tvålar, skor... Varje torsdag och lördag kl. 14 från 29 juni till 19 augusti.

Tag trappan till tornet - se staden från ovan!

Färgsprakande uppenbarelser får form i ny utställning i domkyrkan. Violet Tengberg var konstnär, poet och mystiker och ett urval av hennes starka bilder visas i domkyrkans sommarutställning från 23 april till 27 augusti.

Violet Tengberg - måleri och andlighet

I år är det 500 år sedan reformationen inleddes. Martin Luther sände sin kritik mot katolska kyrkan i den skrift som kallas De 95 teserna om avlatens innebörd till ärkebiskopen Albrekt. I domkyrkan uppmärksammar vi reformationen i föredrag, bokcirklar, gudstjänster och konserter.

Reformationsåret

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av lunchkonserterna, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik. I år går alla musikkollekter till inköp av en ny flygel 2018.

Sommarens konserter

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Sinnesromässa

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen