Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling Webbplats

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha domkyrkonytt på mejlen en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Elfte söndagen efter trefaldighet. Tro och liv. Präst Lars van der Heeg, organist Michael Sager. Kollekt till Hela människan, swish 123 219 6509.

Högmässa 27 augusti kl. 11

Orgelmusik av Elfrida Andrée samt sviten Kvinnan och draken av Hildigunnur Rúnarsdóttir. Lina Lindkvist, orgel

Fredagsmusik 25 augusti kl. 12

Variationsverk. Musik av Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart och Felix Mendelssohn. Mikael Holmlund, piano. Konserten ingår i Henrik Cervins konsertserie till förmån för Göteborgs kyrkliga stadsmission.

Lördagsmusik 26 augusti kl. 12

Söndagen den 17 september är det kyrkoval.
Du kan rösta som har fyllt 16 år och är medlem i Svenska kyrkan.

Rösta och påverka!

Söndagen den 17 september är det kyrkoval. Du kan rösta som har fyllt 16 år och är medlem i Svenska kyrkan. På ditt röstkort som du får i brevlådan ser du i vilken vallokal du kan rösta på valdagen. Du kan också förtidsrösta i en vallokal i Nordstan 4-17 september.

Föredrag av religionshistorikern Antoon Geels i anslutning till utställningen av Violet Tengbergs måleri. Söndag 27 augusti kl. 13

Skapande mystik

Konsert med Anúna och Linda Lampenius

Göteborgs domkyrka onsdagen den 27 september 2017 kl. 19.30 Medverkar gör även Guldhedskyrkans kammarkör. Undertema under Bokmässan är Finland och röster från Irland. Svenska kyrkan bjuder in till en konsert där dessa underteman blir synliga och ljudliga.

Göteborgs domkyrka lördagen den 30 september 2017 kl. 18.30.

Musikalen Luthers ungar

Göteborgs domkyrka lördagen den 30 september 2017 kl. 18.30. Med anledning av att Bokmässans tema Bildning har sina rötter i reformationen ges musikalen Luthers ungar som är skapad av Karin Runow. Fri entré

I år är det 500 år sedan reformationen inleddes. Martin Luther sände sin kritik mot katolska kyrkan i den skrift som kallas De 95 teserna om avlatens innebörd till ärkebiskopen Albrekt. I domkyrkan uppmärksammar vi reformationen i föredrag, bokcirklar, gudstjänster och konserter.

Reformationsåret

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av lunchkonserterna, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik. I år går alla musikkollekter till inköp av en ny flygel 2018.

Sommarens konserter

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Sinnesromässa

I Mariakyrkan kl 19 sista söndagen varje månad

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen