Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha domkyrkonytt på mejlen en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Nittonde söndagen efter trefaldighet. Trons kraft.

Högmässa 22 oktober kl. 11

Nittonde söndagen efter trefaldighet. Trons kraft. Yngre Flickkören och Gosskören under ledning av Petter Ekberg och Ulrika Melin Lasson. Josefine Callenberg präst och Ulrika Melin Lasson musiker. Kollekt till Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar, swish 123 219 6509

Bach vid tolvslaget. Koralbearbetningar ur Clavierübung III

Fredagsmusik 20 oktober kl. 12

Bach vid tolvslaget. Koralbearbetningar ur Clavierübung III Hans Davidsson och Lina Lindkvist, orgel. Konserten ingår i Göteborgs Internationella Orgelakademi

Unga sjunga. De nyantagnas första konsert! Körkonsert med
aspirantgrupperna och äldre flickkören. Musik av bland
andra Klaus Brinch, Georg Riedel och Agneta Sköld.
Dirigenter Ulrika Melin Lasson och Petter Ekberg.

Lördagsmusik 21 oktober kl. 12

Unga sjunga. De nyantagnas första konsert! Körkonsert med aspirantgrupperna och äldre flickkören. Musik av bland andra Klaus Brinch, Georg Riedel och Agneta Sköld. Dirigenter Ulrika Melin Lasson och Petter Ekberg.

av Johannes Brahms. Erika Tordeus sopran, Mats Persson baryton, Domkyrkokören Gustavi Ungdomskör, Gustavi Vokalensemble och Orkester ur Göteborgs symfoniker. Michael Sager dirigent. Söndag 5 november kl. 17. Entré.

Ein deutsches Requiem

20-29 oktober. Är sedan 1994 en festival skapad som mötesplats för alla som är intresserade av orgel och att tillsammans dela erfarenheter och kunskap.

Göteborgs internationella orgelakademin

Fem dirigenter, Gunnar Eriksson, Annika Ottosson, Johannes Landgren, Isa Arkstedt och Gunno Palmqvist, firar med kören Musica vocalis som fyller 50 år! Musik av Mozart och Bartok, Lauridsen och Elisabet Hermodsson. Mariakyrkan söndag 22 oktober kl. 18.

Musica vocalis

I ett av världens mest sekulariserade länder är det sällsynt med religiösa texter av kvinnor. I ny utställning berättar femton kvinnor av olika tro om vänskap, fördomar och frihet. Utställningen öppnar söndag 29 oktober med flera av kvinnorna närvarande.

Kvinnor om interreligiös dialog

Kafé lilla Maria är en mötesplats varje tisdag för dig som är dagledig. Vi varvar våffelkafé med lätt-gympa, sopplunch och föredrag över ett aktuellt ämne. Samlingarna börjar med en andakt i Mariakyrkan kl. 12 och därefter möts vi tillsammans i Lilla Mariagården.

Kafé Lilla Maria

I år är det 500 år sedan reformationen inleddes. Martin Luther sände sin kritik mot katolska kyrkan i den skrift som kallas De 95 teserna om avlatens innebörd till ärkebiskopen Albrekt. I domkyrkan uppmärksammar vi reformationen i föredrag, bokcirklar, gudstjänster och konserter.

Reformationsåret

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av lunchkonserterna, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik. I år går alla musikkollekter till inköp av en ny flygel 2018.

Höstens konserter

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen