Göteborgs domkyrka, altaruppsatsens nedre del med två änglar
Foto: Bert Leandersson

Göteborgs domkyrkoförsamling

Gudstjänster, samtalsmottagning, konserter, föredrag och mycket mer kan du möta i Domkyrkan. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning.

Fredags- och lördagsmusik

Fredag 19 april: Kyrkomusikstudenter från Högskolan för scen och musik. Lördag 20 april: Unga organister. Orgelelever från olika församlingar ger konsert!

Barnens dag i Domkyrkan

Lördag 4 maj är det Barnens dag i hela centrala Göteborg. Domkyrkan är öppen med aktiviteter för barnen kl 10-16! Tipspromenad, fiskdamm, lekkyrka – prova prästkläder, måla & pyssla. Konsert Unga sjunga kl 12. Kom, lyssna, var med och sjung! Följ med upp i kyrktornet kl 13, 14 och 15! Läs mer.

Jazz i katedralen!

Storband möter kör i en salig blandning av musik för kör, folkmelodier och storbandsjazz. Musik av bl a Nils Lindberg, Duke Ellington och Bengt-Arne Wallin. Gustavi Ungdomskör, Göteborg Jazz Orchestra, Vivian Buczek och Nicci Wallin. Konferencier Jens Möller. Fri entré. Samarr Sensus, Kulturrådet. Söndag 28 april kl 17 i Domkyrkan.

Fred på undantag? Fredsdagen i Domkyrkan 8 maj kl 18-20

OBS! Obligatorisk föranmälan samt legitimation vid entré. FN:s fredsbevarande roll i världen - vilka redskap finns? Medverkande bl a Flaminia Minelli, chef i FN, Anders Kompass, tidigare FN-tjänsteman och Antje Jackelén, ärkebiskop emerita. Musik med Kristina Issa. Poesi och utställning.

Konfirmation i Göteborgs domkyrkopastorat

Konfirmation är en unik och viktig upplevelse, där ditt liv står i centrum. Men konfirmation handlar också om mötet med något som är större; det är en upplevelse av gemenskap, tro, utmaningar, glädje, sorg, ansvar, skratt och ny vänskap.

Nyfiken på ... kristen tro?

Funderar du på kristen tro och kristet liv? Vad kyrkan står för? Kan dopet, Gud, Jesus och Helig ande vara relevant i vår samtid? I våra liv? Välkommen till öppna samlingar i vår! Efter jobbet eller ärendet på stan. Var med en gång eller flera. Ingen anmälan. Start 9 april. Tisdagar kl 17.30-18.15 i Domkyrkan. Läs mer.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Dop i Göteborgs domkyrkopastorat

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap och fest. Hitta en tid och boka ditt dop smidigt här nedan!

Läs Domkyrkonytt här!

Klicka och läs mer om vad som händer i Domkyrkan i mars och april.

Worship in English and Swedish

Thursday Evening Mass at 6 pm, is celebrated in English and Swedish. Sermon in English, some of the songs in Swedish. Kvällsmässan torsdagar kl 18 firas på engelska och svenska. Welcome!

Katedral och knutpunkt mitt i Göteborg

Varje dag året om besöker fler än tusen personer Domkyrkan i centrala Göteborg. Göteborgare tittar in på lunchen, långväga arkitekter och andra kollar in kyrkan, sitter ned en stund, lyssnar på musik, firar nattvard och tänder ljus. Tröskeln är bokstavligen låg.

Vårens musik i Domkyrkan 2024

Läs mer om vårens konserter och lunchmusik. Vill du ha programmet på papper, finns musikfoldern att hämta i kyrkan!

Gudstjänster, musik och bön

Välkommen till gudstjänst, bön och musik i Domkyrkan, veckans alla dagar. Läs mer.

Stolta berättelser

Varje dag i veckan görs massor av bra saker i Domkyrkopastoratet och dess församlingar – som gör skillnad för göteborgare i olika ålder och livssituation. Du som valt att vara medlem i Svenska kyrkan gör det möjligt. Vi har alla anledning att vara stolta. Läs mer om våra verksamheter här!

Leva vidare - samtalsgrupp för dig som sörjer en närstående

Sorgen blir ofta lättare att ta sig igenom om vi får dela den med andra. Därför erbjuder Svenska kyrkan en sorgegrupp för dig som förlorat en närstående. Vi möts vid sex tillfällen och det kostar inget. Läs mer.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Följ oss på Facebook!

Bli medlem i Svenska kyrkan!

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Boka dop, vigsel och begravning i Domkyrkoförsamlingen

Hos bokningscentralen bokar du tid för dop, vigsel och begravning i Domkyrkopastoratets sex församlingar: Domkyrkoförsamlingen, Vasa, Haga, Annedal, Johanneberg och Tyska församlingen.

Kontakta oss

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Göteborgs domkyrkopastorat

Sex cityförsamlingar som tillsammans gör skillnad i Göteborg.

Om församlingen

Här finns information om hur församlingen styrs.

Domkyrkan är öppen

Måndag till fredag öppet kl. 10-18.30. Lördag och söndag öppet kl. 10-16.