Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha Domkyrkans elektroniska nyhetsbrev en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Andra söndagen i fastan. Den kämpande tron. Präst Karin Burstrand, organist Ulrika Melin Lasson. Domkyrkans yngre flickkör och gosskören, dirigent Petter Ekberg. I gudstjänsten avtackas Lena Nordberg efter 41 år i Domkyrkans tjänst.

Högmässa 25 februari kl. 11

Orgelmusik av Dietrich Buxtehude och J S Bach, bland annat Bachs Preludium och Fuga i e-moll, BWV 548. Mikael Fridén, orgel.

Fredagsmusik 2 mars kl. 12

Andersson Runevad Duo spelar visor och jazz. Daniel Andersson, kontrabas, Tora Runevad, sång.

Lördagsmusik 24 februari kl. 12

Biskop Per Eckerdal avslutar sitt ämbete. Präst Karin Burstrand, organist Mikael Fridén, Gustavi ungdomskör, dirigent Petter Ekberg. Onsdag 28 februari kl. 18

Mässa med stavnedläggelse

Söndagen den 25 februari kl. 19 firar vi sinnesromässa i Mariakyrkan. Präst Joakim Johansson, organist Lina Lindkvist.

Sinnesromässa 25 februari

Samhörighet och särart speglad i föremål från kyrkor i centrala Göteborg. Vernissage av ny utställning i Domkyrkan lördagen den 20 januari kl. 13. Utställningen pågår till 18 mars.

Högt skattat

Bokcirkeln Tjuven i mitt liv utgår från Göran Tunströms klassiska bok som vi läser och samtalar om. Fyra måndagar kl. 18.30 från 5 februari. Cirkeln inleds med föredrag redan måndagen den 29 januari.

Tjuven

en kurs i kristen tro och liv. Onsdagskvällar i Domkyrkan med början 10 januari kl. 18.30 och måndagskvällar från 9 april. Dagtid torsdagar kl. 13.  Obs anmälan!

GULD

en kurs i kristen tro och liv. Onsdagskvällar i Domkyrkan med början 10 januari kl. 18.30 och måndagskvällar från 9 april. Dagtid torsdagar kl. 13. Obs anmälan!

Öppet Bibelstudium. Vi vandrar utifrån olika teman igenom Bibelns berättelser och budskap tillsammans. Undervisning varvas med samtal och egna reflektioner. Vi träffas torsdagar kl. 12.30 med början den 18 januari. Ingen anmälan.

Bibeln berättar

Sex cityförsamlingar som tillsammans gör skillnad i Göteborg. Här kan du få tips om gudstjänster, konserter och mycket annat i domkyrkopastoratet.

Göteborgs domkyrkopastorat

Lilla Mariagården.

Kafé Lilla Maria

Kafé Lilla Maria är en mötesplats varje tisdag för dig som är dagledig. Vi varvar våffelkafé med lätt-gympa, sopplunch och föredrag om ett aktuellt ämne. Samlingarna börjar med en andakt i Mariakyrkan kl. 12 och därefter möts vi tillsammans i Lilla Mariagården.

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen