Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning. Vill du ha Domkyrkans elektroniska nyhetsbrev en gång i veckan? Klicka på länken längst ner på denna sida.

Tredje söndagen i advent. Bana väg för Herren. Präst Jenny Rogestedt, organist Mikael Fridén. Hodiekvartetten. Kollekt till Stiftelsen Göteborgs kyrkliga stadsmission, swish 123 219 6509.

Högmässa 17 december kl. 11

"Fredagsmusik 8 december kl. 12 " är inte publicerad

"Lördagsmusik 2 december kl. 12" är inte publicerad

Fredags- och lördagsmusiken återkommer efter trettondehelgen.

Vi uppmärksammar världsaidsdagen med en mässa tillsammans med Ekho Göteborg och PG Väst. Musiker Anna-Lena Nordberg, Jakob Mårdbrink och Sara Korsgren Norrby, präst Josefine Callenberg. Fredag 1 dec kl. 18. Obs! Mariakyrkan.

Mässa på världsaidsdagen

Vi sjunger adventssånger tillsammans med Gustavi ungdomskör trumpeter och orgel. Dirigent Petter Ekberg. Lördag 2 december kl. 18.

Sjung in advent

Jesusbarnet har återvänt och tillsammans med honom de vise männen, änglakören, kamelen och alla de andra. Under några dagar är det Betlehem år ett på Domkyrkoplanen och julevangeliet visas i Levande julkrubba.

Ett barn är fött... Levande julkrubba på Domkyrkoplanen

En kär tradition i Göteborg fyller som pågår sedan mer än ett halvt sekel! Kom och sjung tillsammans med körer från land och stad. Bo Eek leder sången! Tisdag 19 december kl. 17.30 och kl. 20 och onsdag 20 december kl. 12.30, 17.30 och 20.

Julsång i city

Julen nalkas, lovar Lucia. Domkyrkans goss- och flickkörer och Gustavi ungdomskör, Helena Ek sopran, Jeanette Eriksson fiol, Jonas Simonsson flöjt, Mikael Fridén ackompanjemang. Dirigenter Petter Ekberg och Ulrika Melin Lasson. Lördag 9 dec kl. 16, söndag 10 dec kl. 16 och 19 och onsdag 13 dec kl. 19. Obs! utsålt!

Domkyrkans Luciakonsert - UTSÅLT

med Domkyrkokören, Gustavikören, Gustavi vokalensemble samt instrumentalister och solist. Dirigent Michael Sager. Lördag 16 dec kl. 18.30. Obs! utsålt!

Domkyrkans julkonsert - UTSÅLT

Traditionsenligt möter vi Göteborg Wind Orchestra och Brunnsbo musikklasser, konstnärlig ledare Niklas Willén. Torsdag 14 december kl. 17 och 20, fredag 15 december kl. 17 och 20. Obs! utsålt!

Strålande jul - UTSÅLT

Kom till värme och ljus i Domkyrkans många gudstjänster. Lyssna till de vackra sångerna och den välkända musiken, sjung med i psalmer som tusen och åter tusen människor sjungit före oss.

Jul och nyår i Domkyrkan

Gå på konsert! Lyssna till klassisk kyrkomusik av de gamla mästarna eller ljusa stycken för unga röster. I domkyrkan njuter vi skön musik i många stora uppsättningar. Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan vi ta del av lunchkonserterna, fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur vår rika skatt av kyrkomusik och annan klassisk musik. I år går alla musikkollekter till inköp av en ny flygel 2018.

Höstens konserter

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.