Foto: Unsplash

Svenska kyrkan Floby pastorat

Tillsammans vill vi tala tydligt om Jesus och förmedla budskapet om Guds villkorslösa kärlek.

Livsstegen, introduktion

Torsdag den 9 februari kl 18.30 i Floby Kyrkans hus. Medverkande: Helena Svalmark, Samuel Berg och Mikael Powidzki Casserblad.

Kvinnofrukost

Lördag 18 mars kl 9 Malin Lake, från organisationen Hope for Kinshasa, berättar om arbetet med flickor och unga kvinnor i Kongo.

På djupet

Nyfiken på bibeln? Torsdag 13 april kl 18.30-20.30 Café Nyfiket i Åsarp. Bibeln är en svår bok att läsa och förstå. Men den kan även ge oss berättelser att tolka våra egna liv igenom. Prästen och filosofen Frank Lorentzon berättar om vad Bibeln är för sorts bok, dess historia och varför den är både problematisk och spännande. Föreläsning, samtal och mackafika.

Nu hjälps vi åt att spara el

Från november 2022 till april 2023 sänker vi temperaturen i våra lokaler, släcker belysningen där det är möjligt. Vi vinterstänger också flertalet av pastoratets sockenkyrkor. De kommer att vara låsta och inte möjliga att gå in i. Under perioden firar vi alla gudstjänster, dop och vigslar i Åsarps, Kinneveds och Gökhems kyrka samt i Floby Kyrkans hus.

Öppna kyrkor

Från november 2022 till april 2023 vinterstänger vi våra sockenkyrkor på grund av den rådande elkrisen. De kommer att vara låsta och inte möjliga att gå in i. Undantaget är Kinneveds kyrka, Åsarps kyrka och Gökhems kyrka som är öppna dagligen klockan 9-19. Be en bön, tänd ett ljus eller bara bli stilla för en stund. Välkommen in!

Kyrktaxi

Kyrktaxi är gratis och erbjuds dig som på annat sätt har svårt att ta sig till och från en gudstjänst eller samling inom Floby pastorat.

Gå med Gud – och lyssna på någon podd

Medan du vandrar längs någon pilgrimsled eller någon egen stig, eller medan du julstökar hemma, passar det bra att lyssna på någon podd. Här finns tips!

Julnatten, text av Maria Küchen

Matilda Nyman läser en gripande text om natten i Betlehem.

En julkrubba.

Julevangeliet på västgötska

Stig i Lugarp (Stig-Erik Eriksson) läser julevangeliet på västgötska och kören Karamell sjunger.

Axplock ur kalendern

Det är mycket på gång runt om i Floby pastorat. Du kan få information om gudstjänster och andra aktiviteter på flera olika sätt. Välkommen!

Musikandakter

Välkommen till en musikandakt med efterföljande lunch.

Digitala andakter

Här finns digitala andakter i form av betraktelser, böner, textläsningar m.m. Vi delar dem också på pastoratets Facebooksida.

Kyrkor i Floby pastorat

I Floby pastorat finns 17 kyrkor fördelade på tre församlingar.

Prästens hand på dopbarnets huvud

Dop

Att låta döpa sitt barn är att få se, höra och uppleva att alla är välkomna i Guds familj. Dopet är Guds kärleksförklaring till varje människa.

Kontakta expeditionerna eller personalen

Här hittar du kontaktuppgifter till pastoratets två expeditioner och alla anställda. Tveka inte att höra av dig med dina frågor!

Swish-nummer i Floby pastorat

Du kan skicka pengar till Floby pastorat via flera olika swish-nummer, beroende på ändamål och verksamhet.