Svenska kyrkan i Essunga

Anmälan Barn- och ungdomsverksamheten

Höstterminen 22 & vårterminen 23

Konfirmation 2022-2023

Ett år fyllt med djupa samtal, mycket skratt och en härlig gemenskap!

Drop-in dop/vigsel

11 juni klockan 11-13 i Nossebro

Nyhetsbrev - Anmälan

Prenumerera på Essunga pastorats Nyhetsbrev.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Essunga

Sommarlovsaktiviteter

Ungdomskörens musikvideo

Konstutställning

Till minne av Gösta Wilson

Byggställning vid Kyrkås kyrka

Från och med vecka 16

Digital Helgsmålsbön

Publicerad:

Essunga pastorat erbjuder gudstjänster både fysiskt och digitalt!

Dop, vigsel och begravning

En vanlig kontakt med Svenska kyrkan är genom dop, vigsel och begravning. Tillsammans får vi mötas och dela glädje, kärlek och sorg. I dessa skeden i livet finns Svenska kyrkan i Essunga pastorat här för dig.

Musikverksamhet

För många människor har musiken en central betydelse i livet. Därför är den också, och har alltid varit, en stor och omistlig del av kyrkans liv! I Essunga pastorat har vi ett rikt utbud av musik i våra kyrkor. Vi månar om att ha musikgudstjänster med stor bredd och variation. I pastoratet finns det också en riklig körverksamhet både för barn och vuxna

Diakoni

Varje gång du gör något som gör livet lite lättare för någon i din omgivning är du engagerad i Guds diakoni

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för drift och underhåll av alla begravningsplatser i Essunga pastorat.

Café Crossroad

Mitt i centrala Nossebro hittar du Café Crossroad- kyrkans träffpunkt mitt i vardagen! Verksamheten innebär många spännande möten med olika människor.

Barnverksamhet 0 -11 år

Varmt välkommen till barnverksamheten Essunga pastorat! Är du mellan 0 och 11 år så finns det olika gruppaktiviteter att välja på. Kom och upptäck Gud- en osynlig kompis att vara tillsammans med!

Ungdomsverksamhet 12 -25 år

Varmt välkommen till ungdomsverksamheten Essunga pastorat! Är du mellan 12 och 25 år så finns det olika gruppaktiviteter att välja på.!

Konfirmandverksamhet

Svenska kyrkan i Essunga välkomnar dig till en tid som konfirmand! Vem är jag och vem vill jag vara egentligen? Som konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant vi kanske inte gör varje dag.

Vuxenverksamhet

En av kyrkans uppgifter är att undervisa om kristen tro i alla åldrar. I Essunga pastorat har vi flera grupper, där vuxna i olika åldrar får träffas och samtala om tro.

Församlingsinstruktion

Ladda ner och läs vår Församlingsinstruktion här