Eskilstuna pastorat

Så långt det är möjligt fortsätter Svenska kyrkans Eskilstuna pastorats församlingar att hålla öppet och fira gudstjänst. Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 pausar Eskilstuna pastorat tillsvidare alla övriga öppna verksamheter.

St Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka öppnar för gudstjänster från och med skärtorsdagen.

Med hänsyn till den fortsatta smittorisken är det viktigt att vi precis som tidigare visar varandra omsorg och följer alla restriktioner och håller avstånd.

Röstande i en vallokal 2017. En mamma röstar i valbåset omgiven av tre barn.

Ställ upp i kyrkovalet

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.

Här kan du se sändningar från våra församlingar

Sändningar från Svenska kyrkan Eskilstuna

Här kan du se sändningar från våra församlingar

Två pojkar ligger på flotte i vattnet bland skräp.

Under samma himmel - Fasteaktionen

Coronapandemin tvingar miljoner människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger. Tillsammans med Act Svenska kyrkan kan du bidra till att mätta familjer, motverka ökande våld mot kvinnor och barn och stödja människor för att resa sig starkare efter pandemin.

Från och med tisdagen den 24 november får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 8 deltagare (inkl. tjänstgörande personal). Vid begravningar gäller max 20 personer exklusive tjänstgörande personal.

Coronaviruset och vår verksamhet

Om du tillhör en riskgrupp eller är 70 år eller äldre kan du få hjälp med att handla eller att hämta ut medicin. Hjälpen erbjuds dig som bor i Eskilstuna kommun. Vi på Svenska kyrkan Eskilstuna pastorat matchar ditt behov av hjälp med volontärer som kan hjälpa dig. Handlingshjälpen möjliggörs genom ett samarbetsavtal mellan Eskilstuna kommun och Svenska kyrkan Eskilstuna pastorat.

Vi fortsätter att hjälpa riskgrupper med att handla och hämta ut medicin fortsätter under 2021.