Eskilstuna pastorat

Eskilstuna pastorats vision. Vi vill utbreda Guds rike.

Urngravar med rosor i förgrunden

Kungörelse om att gravrätter återtas

Kungörelse om att besittningstiden för flera gravplatser har löpt ut. Svenska kyrkan Eskilstuna har sökt gravrättsinnehavare till flera gravar på våra kyrkogårdar. Läs mer här.

Kallelse

Eskilstuna pastorats Kyrkofullmäktige kallas till sammanträde, 9 november, 2022 kl.18:45 i Fors församlingshem, hörsalen. Välkomna till Mässa i stillhet som börjar kl.18.00 i Fors kyrka. Birgitta Ehrenström Kyrkofullmäktiges ordförande

S:t Ansgars församling

En kreativ församling i en stadsmiljö där olika kulturer möts. Här finns S:t Ansgarskyrkan och Tomaskyrkan, två öppna och levande kyrkor som vi fyller med gudstjänst, samtal, föreläsningar och mycket musik. Vi har en förskola, ”musikkonfa”, en gospelkör, språkkaféer och hantverksgrupper. En församling för alla där det finns möjlighet att växa. Här kan du läsa mer om allt som händer hos oss.

S:t Johannes församling

Här finns Klosters kyrka, S:t Pauli kyrka och S:t Petri kyrka.

Tunafors församling

En ny församling med tusenårig historia. Här finns Fors kyrka och S:t Andreas kyrka, som erbjuder ett brett och varierat församlingsliv med gudstjänster, musik och gemenskap. I vår församling finns möjlighet till fördjupning kring livets viktiga frågor och platser för stillhet och vila i en vardag där mycket händer. Här kan du läsa mer om allt som händer hos oss.

Västra Rekarne församling

I Västra Rekarne församling hittar du vackra medeltida kyrkor, fin natur och många engagerade ideella medarbetare. I församlingen finns Öja kyrka, Lista kyrka, Västermo kyrka och Gillberga kyrka. Gudstjänsten är församlingens livspuls. Här kan du läsa mer om allt som händer hos oss.

Våra förskolor

I våra förskolor verkar vi för att utveckla förståelse för alla människors lika värde – oavsett social bakgrund, kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, funktions­nedsättning, religion eller annan trosuppfattning.

Grav med text Älskad och saknad, två änglar på varsin sida om stenen

Kyrkogård och gravskötsel

Här kan du läsa mer om Eskilstuna pastorats kyrkogårdar, begravningslagen, begravningsavgiften, krematoriet och vad som är på gång just nu.Välkommen till begravningsverksamheten hos Svenska kyrkan Eskilstuna!

Kallelse

Eskilstuna pastorats Kyrkofullmäktige kallas till sammanträde, 9 november, 2022 kl.18:45 i Fors församlingshem, hörsalen. Välkomna till Mässa i stillhet som börjar kl.18.00 i Fors kyrka. Birgitta Ehrenström Kyrkofullmäktiges ordförande

Välkommen att bli konfirmand i Svenska kyrkan Eskilstuna!

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar! Tillsammans med dig vill vi göra konfirmandtiden till en unik upplevelse och ett minne för livet.

Bröllop

Att gifta sig är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans.

Dop

Att välkomna ditt barn till familj, vänner och världen med ett dop är en betydelsefull handling och ett minne för livet.

Jobba hos oss

Att arbeta i vår organisation innebär ofta arbete med människor på många olika sätt och att arbeta för något man tror på. Här kan du läsa mer och hitta våra lediga tjänster.

Kontakta oss

Här hittar du all vår personal, växeln och våra olika kontaktvägar.

Kyrkor, kyrkogårdar och lokaler

Här hittar du alla våra kyrkor, församlingshem, kapell och kyrkogårdar. Genom att klicka på bilden får du mer information om adresser, verksamhet och vad som är på gång.

GDPR - nya dataskyddsförordningen

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det kommer vi att fortsätta göra.