Eskilstuna

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Du träffar nya kompisar, åker på läger och får en chans att prata om sånt som du tycker är viktigt.

Vissa är troende när de börjar sin konfirmationstid. Några kommer på att de är det under konfirmationen. Andra gör det inte alls. Målet är att du ska lämna konfirmationstiden med en massa nya erfarenheter. Att konfirmera sig är en upplevelse man bara får en gång i livet!

Alla församlingar i Eskilstuna ingår i Rekarne kontrakt, som samarbetar inför konfirmationen. Grupperna och upplägget ser lite olika ut beroende på församling.

Eskilstuna pastorat

grupper

Tisdagsgrupp 

Vi ses varje vecka i Klosters församlingshem + 2 läger. Veckoläsning med samtal, musik, skapande och lek. Konfirmation 28 april 2019. 

Söndagsgrupp

Vi ses ca 2 söndagar i månaden + läger. En helg läsning med skapande, samtal, lek och drama. Konfirmation 27 april 2018 2019.

Sommargrupp 2019 

Dagträffar 17-20 juni + läger 23-27 juni. Konfirmation 30 juni 2019.

Alla som konfirmeras i Eskilstuna pastorat kommer erbjudas att följa med på en äventyrsresa till MidAdventure i slutet av augusti 2019. Där kommer vi få utmana våra rädslor med bland annat höghöjdsbana, vattensport och mycket mera. (Läs mer om vad vi kan få vara med om på www.midadventure.se)

Veckokonfirmation i Kristinelund (Skogstorp)

Träffar: Torsdagar 16.30-19 från september fram till konfirmationen i februari. Därefter ses vi månadsvis fram till juni och sommarens läger.

Helgkonfirmation i Näshulta

Träffar: Söndagar från januari till konfirmationen i maj i Näshulta kyrka, därefter läger.

Sommarkonfirmation i Husby-Rekarne

Träffar: En tre veckors intensivläsning i anslutning till skolavslutningen i juni, må-to samt söndagar kl 9-13. Ingår gör också ett antal gudstjänster och träffar under våren.


Inkluderat i konfirmandläsningen är också gemensamma vinter- och sommarläger samt en konfirmanddag i Strängnäs domkyrka tillsammans med konfirmander från hela Sörmland.

Varannan söndag

Konfirmandundervisning varannan söndag, jämna veckor kl. 10.00-16.15 i ungdomslokalerna i Hällby kyrka. Med uppstart söndagen den 24 september 2017 och konfirmation söndagen den 20 maj 2018. Vi åker på läger samt en Polenresa.

RESEKONFIRMANDER

Vi träffas en lördag i månaden från september i Kjula församlingshem. Vi åker på flera resor och läger bland annat till Polen och Stiftsgården Stjärnholm. Konfirmation sker på Pingstdagen 20 maj i Jäders kyrka.

Konfirmation i torshälla

I Torshälla församling träffas vi med start den 18 oktober på onsdagar kl 16-17.30 och åtta söndagar i samband med gudstjänst. Kom till vårt informationstält på Torshälla marknad söndag den 10 september. Då kan du passa på att anmäla dig direkt på plats! Tillsammans åker vi på tre korta läger och konfirmeras den 16 juni 2018.

Anmäl dig

Genom att skicka in anmälan godkänner du att du registreras hos Eskilstuna pastorat enligt PUL, läs mer här.

Har du frågor?

Har du frågor om anmälningsformuläret? Kontakta Mia Lindén.

Vill du veta mer om konfirmation och prata med någon ansvarig? I kontaktlistan hittar du samtliga kontaktpersoner för respektive församling.