Konfirmation

Vissa är troende när de börjar sin konfirmationstid. Några kommer på att de är det under konfirmationstiden. Andra gör det inte alls. Målet är att du ska lämna konfirmationstiden med en massa nya erfarenheter. Att konfirmera sig är Inte som du tror.

Alla församlingar i Eskilstuna ingår i Rekarne kontrakt, som samarbetar inför konfirmationen. Grupperna och upplägget kan se lite olika ut beroende på församling.

Konfirmation i Eskilstuna församling och Västra Rekarne församling
Konfirmation i Husby-Rekarne och Näshulta församling
Konfirmation i Hällby församling med Tumbo och Råby Rekarne
Konfirmation i Kafjärdens församling
Konfirmation i Torshälla församling

Viktiga datum

Happening i Klosters kyrka

Den 13 september är det årets stora happening i Klosters kyrka. Förra året gästades vi av Lisa Ajax, vem kan tänkas komma i år? Håll utkik efter mer information här och på vårt instagram @konfirmandeskilstuna. Du kommer också att få information hemskickad till dig på posten. Stay tuned!

Sista dag för anmälan

Sista dag för anmälan är den 13 september. Har du inte anmält dig än gör det nu i formuläret längre ner!

Skolbesök

Vi kommer att åka ut till skolor i Eskilstuna under vecka 37 för att informera mer om vad konfirmation är och vad som erbjuds.

Eskilstuna församling och Västra Rekarne församling

Veckogrupp

Veckogruppen träffas varje tisdagseftermiddag i Klosters församlingshem. Vi funderar kring gott/ont, kärlek, vänskap, meningen med livet – i vilken värld vi än befinner oss i. Vi åker också på roliga läger tillsammans, två stycken faktiskt. Konfirmation 22 april 2018. Du kan välja mellan följande inriktningar:

LAN: Här utforskar vi kända och okända världar både online och IRL. Vi använder tekniken kombinerat med skapande och nyfikenhet för att skapa nya uppkopplingar, trådlöst eller inte.

En värld full av liv: För dig som gillar djur, natur, drama, musik och skapande i olika former.

Helggrupp med resa till Rom

Vi träffas cirka en helg i månaden med start i september. På sportlovet åker vi till Rom. Denna grupp har ett begränsat antal platser och är endast för dig som är född år 2003. Konfirmation 21 april 2018.

Sommarläger med äventyr

Gillar du äventyr och utmaningar? Skulle du våga kasta dig handlöst ut i en gunga som är 16 meter ovan mark? Gillar du vattensport och häftiga upplevelser? Då är detta gruppen för dig! Vi åker iväg 10 dagar på läger och pratar relationer och tro, testar gränser och samarbetsförmåga. Läger: 25 juni – 4 juli. Konfirmation i Klosters kyrka 8 juli 2018.

Husby-Rekarne och Näshulta församling

Veckokonfirmation i Kristinelund (Skogstorp)

Träffar: Torsdagar 16.30-19 från september fram till konfirmationen i februari. Därefter ses vi månadsvis fram till juni och sommarens läger.

Helgkonfirmation i Näshulta

Träffar: Söndagar från januari till konfirmationen i maj i Näshulta kyrka, därefter läger.

Sommarkonfirmation i Husby-Rekarne

Träffar: En tre veckors intensivläsning i anslutning till skolavslutningen i juni, må-to samt söndagar kl 9-13. Ingår gör också ett antal gudstjänster och träffar under våren.

Inkluderat i konfirmandläsningen är också gemensamma vinter- och sommarläger samt en konfirmanddag i Strängnäs domkyrka tillsammans med konfirmander från hela Sörmland.

Mer om konfirmation i Husby-Rekarne och Näshulta församling

Hällby församling med Tumbo och Råby-Rekarne

Konfirmandundervisning varannan söndag, jämna veckor kl. 10.00-16.15 i ungdomslokalerna i Hällby kyrka. Med uppstart söndagen den 24 september 2017 och konfirmation söndagen den 20 maj 2018. Vi åker på läger samt en Polenresa.

Mer om konfirmation i Hällby församling med Tumbo och Råby Rekarne

Kafjärdens församling

RESEKONFIRMANDER

Vi träffas en lördag i månaden från september i Kjula församlingshem. Vi åker på flera resor och läger bland annat till Polen och Stiftsgården Stjärnholm. Konfirmation sker på Pingstdagen 20 maj i Jäders kyrka.

Mer om konfirmation i Kafjärdens församling

Torshälla församling

I Torshälla församling träffas vi med start den 18 oktober på onsdagar kl 16-17.30 och åtta söndagar i samband med gudstjänst. Kom till vårt informationstält på Torshälla marknad söndag den 10 september. Då kan du passa på att anmäla dig direkt på plats! Tillsammans åker vi på tre korta läger och konfirmeras den 16 juni 2018.

Mer om konfirmation i Torshälla församling

Anmäl dig

Genom att skicka in anmälan godkänner du att du registreras hos Eskilstuna församling enligt PUL, läs mer här.

Har du frågor?

Har du frågor om anmälningsformuläret? Kontakta Magnus Ludvigson.

Vill du veta mer om konfirmation och prata med någon ansvarig? I kontaktlistan hittar du samtliga kontaktpersoner för respektive församling.