Louise Linder ny präst i SanFrancisco

Nyhet Publicerad Ändrad

Till församlingsmedlemmarna i Svenska kyrkan i San Francisco.

Hej,

Jag heter Louise Linder och är er nya präst.  Jag kommer närmast från Svenska kyrkan i Florida där jag har varit kyrkoherde i 2 år. Innan dess var jag kyrkoherde i Kungsholms församling i Stockholm och församlingspräst i Engelbrekts församling.

Jag studerade teologi i Lund och prästvigdes i Lunds domkyrka 1989. De första åren efter prästvigningen tjänstgjorde jag som präst på Bjärehalvön och där föddes även mina äldsta barn Oskar, som nu hunnit bli 24 år och Hanna 22 år.

Jag är född och uppvuxen i Oxelösund i Södermanland i en familj med tre systrar, mamma och pappa.

Parallellt med att jag har tjänstgjort som präst har jag utbildat mig till legitimerad psykoterapeut och drivit konsultbolaget Prästbyrån AB.  Anledningen till att jag valde att utbilda mig till psykoterapeut var att jag ännu mer ville kunna hjälpa människor genom kriser av olika slag. I Prästbyrån har vi arbetat med etiska och existentiella frågor och psykoterapi med företag och organisationer. Vi har utvecklat chefer, medarbetare och ledningsgrupper, men även arbetat med kris övningar och i skarpt läge.  Det går nämligen inte att vaccinera sig mot kriser för de är en del av livet men det går att hantera dem, och därmed minimera skadorna som uppkommer.

Att vara präst är så meningsfullt och jag är så tacksam och glad att jag och min familj, min make Henrik och yngste sonen Karl 14 år har fått möjlighet att komma hit!

Min man Henrik är disputerad inom medicinsk vetenskap, immunologi och arbetar som affärscoach och vi har varit gifta i 8 år.

Det var många år sen det var en präst stationerad här i San Francisco och någon kanske undrar vad jag vill göra. Jag vill tillsammans med er fortsätta att utveckla kyrkan här genom att skapa goda förutsättningar för en gemenskap som är präglad av tro öppenhet och hopp. Vi behöver frivilliga medarbetare som vill hjälpa till i sponsringsgruppen, besöksgruppen, barngruppen, gudstjänst och samtalsgrupp, kaffe och bakgruppen. Hör av er till mig med fler idéer! Under hösten vill jag gärna starta en konfirmandgrupp, hör av er om ni har någon ungdom mellan 13-16 år som vill vara med i konfirmationsundervisningen under detta läsår. Konfirmationen kommer att vara i slutet av vårterminen. Att arbeta med barn och ungdomar tycker jag är mycket roligt och viktigt arbete!

Behöver du någon att samtala med så finns jag här tveka inte att ta kontakt för det är därför jag finns här.  Vill du bli döpt eller döpa ditt barn, gifta dig eller få ett värdigt avslut då någon nära dig har dött ta kontakt. Svenska kyrkan i utlandet ska följa svensken utomlands och det ser lite annorlunda ut nu, än när Rikskansler Axel Oxenstierna på 1620 talet beslutade att varje svensk hade rätt till själavård och gudstjänst på sitt modersmål. Det var då det blev mer etablerat med sjömanspräster ombord på båtarna och i de större hamnarna.

Välkommen på min första gudstjänst den 11 september kl.11. Organist Ragnar Bohlin spelar, Staffan Eklund och jag är präster och kyrkorådet ordnar kyrkkaffe.

Varmt välkomna!

Louise Linder

+1 415 632 8504

louise.linder@svenskakyrkan.se