Loppmarknad Kopp
Foto: Gustaf Hellsing / IKON

Loppmarknad i Svenska kyrkan

Nyhet Publicerad

Onsdag 20 april kl. 19-21 är det Loppmarknad i Svenska kyrkan. En möjlighet att sälja det du själv har eller handla av andra.

Vill du göra en god gärning och samtidigt sortera bland dina saker och kläder? Detta är chansen för dig att värna om miljön, plånboken och samtidigt skänka pengar till ett välgörande ändamål. 

Under denna onsdag kan vem som helst hyra ett bord för att stå och sälja sina saker. Deltagandet kostar 250 kronor.  

Anmälan och betalning innan 17 april. 
Då vi har begränsat antal bord är det först till kvarn som gäller.

Var? Svenska Margaretakyrkan.

När? Onsdag 20 april. För dig som vill sälja eller hjälpa till som frivillig ber vi dig komma klockan 18. Dörrarna öppnas för allmänheten klockan 19.00.

Hur? Skicka ett mail till Frida med namn, telefonnummer och till vilket av alternativen nederst på sidan som du vill skänka dina 250 kr till. När du gjort detta för du in ditt bidrag på minst 250 kr på kontonr 9046 05 05711. Bidraget kommer då gå oavkortat till den välgörenhet som du själv valt av de alternativ nedan. 

Pris? För att få stå och sälja betalar du 250 kr men du kan självklart välja ett skänka mer.  Ditt bidrag går oavkortat till det välgörande ändamål som du själv valt av de alternativ nedan.

I priset ingår ett bord att stå vid, kaffe, korv med bröd och annonsering. 


De olika alternativen

Alternativ 1 - Dråpen i havet

Lär mer här.

Alternativ 2 -Svenska kyrkans internationella arbete för alla barns har rätt till ett liv utan våld

Kyrkan i Latinamerika är en frizon för de allra fattigaste. Hit kommer de när de behöver hjälp och för att berätta om svåra upplevelser. Svenska kyrkan stödjer utbildning för ledare och lärare inom kyrkor, skolor och frivilligorganisationer i syfte att förebygga sexuellt våld mot barn.

Läs mer här.