Vem var Martin Luther?

Nyhet Publicerad Ändrad

Det är nästan 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkan i Wittenberg, men vad ville Luther uppnå? Varför var han så arg på katolska kyrkan och på påven? Och vad hände sedan? I vår lär vi känna reformatorn och hans verk.

Trots att det var morgon och ganska tråkigt väder samlades ett 15-tal personer på Församlingsgården i lördags.

Efter en kort inledning tittade vi på en film från år 2003 om Martin Luther. Den skildrar Luthers väg från juriststudent till katolsk präst och munk. Där upptäcker han falskheter som han anser strider mot Guds ord. Det leder fram till att han lämnar munklivet, blir bannlyst av påven och förklaras fredslös. Men han ger inte upp. Driven av sin övertygelse kämpar han vidare och blir så småningom Reformatorn.

 

 

Efter filmen åt vi lunch tillsammans, en god soppa som vår husmor Elsa Sveder hade kokat. Efter lunch följde sedan ett mycket bra samtal, dels om Luther men också om att kämpa för det vi tror på.

Vi som var där var nöjda med denna första samling och ser fram emot nästa sammankomst som blir den 22 mars kl 19 i Församlingsgården.

Om du inte kunde vara med i lördags är du välkommen att komma på någon av våra andra sammankomster. Det är en öppen grupp och du kan komma och gå som du vill.

Vi träffas även:

Lördag 16 april kl 10-14.30 i Församlingsgården
Tisdag 17 maj kl 19-21 i Församlingsgården
Tisdag 31 maj kl 18-21 i Mikaelskyrkan - Denna gång äter vi även middag tillsammans.

Vid pennan

Ivar Sundström, som tillsammans med Anna Nilsson leder träffarna kring Martin Luther