Foto: Annika Berglund

LAVA ger publiken lust att sjunga

Nyhet Publicerad Ändrad

I en kavalkad av filmmusik med många låtar från 80-talets filmer tog kören LAVA med publiken på en resa bakåt i tiden, när de förra veckan gästade musikcaféet i Mariakyrkan.

Kören LAVA gästade för första gången Mariakyrkans musikcafé i Sävast och jag hoppas innerligt att det inte blir den sista. Det är härligt att få ta del av sånger som sjungs med sådan innerlig glädje att det smittar av sig och får hela kroppen att ropa – Jag vill dansa och sjunga!

I en, som de själva beskriver, kavalkad av filmmusik med många filmlåtar från 80-talet, men även äldre, tar kören LAVA med oss på en resa bakåt i tiden. Minnena strömmar till mig och igenkänningsfaktorn är hög. De sjunger acapella och rör sig medryckande runt scenen. Den som rör sig allra mest är dock Bo Selinder som leder kören. Jag känner att kören ger oss som lyssnar energi och jag förstår varför när jag ser Bo lägga in hela sin kropp och själ i sitt dirigerande. Han hoppar, stampar och dansar fram kören till att göra sitt allra bästa. LAVA är strålande underhållning som ger mersmak.

 

 

Under kvällen togs även en frivillig kollekt till FN´s flyktingarbete. Det är Sävasts kyrkokör som antagit utmaningen från Gustav Sjökvists kammarkör som utmanar alla körer i Sverige att samla in pengar till flyktinghjälpen. Sävasts kyrkokör sjöng passande nog sången ”Esmeraldas bön” med en text som går rakt in i hjärtat i dessa tider av flyktingströmmar som går genom vårt land. De fick in 970 kr som oavkortat går till insamlingen.

Vi avslutade kvällen med mysig samvaro och fika.

Vid pennan

Annika Berglund, diakon i Svenska kyrkan i Boden