Foto: Camilla Arvidsson

Torsdagslunch till vackra toner

Nyhet Publicerad Ändrad

Förra torsdagen var det åter dags för den månatliga lunchen i Församlingsgården. Dagens gäst var Svenska kyrkan i Bodens nya organist Lena Stenlund som spelade piano och berättade om sig själv och sin kärlek till musik.

Nästan 90 personer samlades förra torsdagen i Församlingsgården för att umgås och äta god mat tillsammans.

Foto: Camilla Arvidsson

På menyn stod kyckling i grönpepparsås serverad med ris, sallad och bröd. Till efterrätt blev det sedan kaffe och chokladtryffelkaka med rostade nötter.
- Det här var verkligen gott. Jag tar lite till, hördes en kvinna säga när hon återvände till serveringsbordet för påfyllning.

 

 

Foto: Camilla Arvidsson

Dagens gäst var Svenska kyrkan i Bodens nya organist Lena Stenlund. Lena växlade mellan att spela vackra pianostycken och att berätta om sig själv, sitt liv och kärleken till musiken.
- Jag tycker om när musik talar till hjärtat med fina melodier, sa Lena och sedan utmanade hon de församlade att sjunga några av psalmbokens allra nyaste tillskott.

 

 

Foto: Camilla Arvidsson

Lena berättade även om det musikprogram med bara kvinnliga tonsättare som hon tillsammans med Monica Jonasson framfört de senaste åren. Att få ta sig tid att uppmärksamma de få kvinnliga tonsättarna som finns har varit ett intressant och roligt arbete enligt Lena.

 

 

Foto: Camilla Arvidsson

Under lunchen såldes också lotter med vackra handarbetade vinster till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete.