Foto: Cecilia Lundborg

Dodge City 2015

Nyhet Publicerad Ändrad

"År 1868 var ett mycket stökigt år, många bankrån, tågrån och andra rån i den Vilda västern. Därför kallade borgmästaren och sheriffen för Dodge City och indianhövdingen för den lokala stammen, till ett läger." - Sommarens stora scoutläger i Grubban utanför Sävast lockade scouter från hela Sverige. Däribland Gunnarsbyns scoutkår.

DODGE CITY 30/7-1/8 2015

På torsdagen kl 11.45 samlades Gunnarsbyns Scoutkår för att ansluta sig till det stora scoutlägret som Bodens Scoutkår anordnat.Vi var åtta tappra scouter och två nervösa ledare. Vi blev tilldelade en lägerplats tillsammans med Sunderbyn-Gammelstads Scoutkår vilket var kanonbra för oss. Snabbt hade vi fått upp tälten med hjälp utav en av deras ledare och sedan kunde vi ansluta till de pågående aktiviteterna i Grubban.

 

 

Foto: Cecilia Lundborg

Fredagen började med bad - för de som vågade - på Aldersjöns badplats. Sedan återvände vi hem till lägret för en snabb lunch och därefter blev det vidare avfärd till Western Farm och alla de roliga saker som fanns att göra där. Vi återvände till lägret totalt sjöblöta efter att himlen öppnat sig på Western Farm. Vi var alla jättehungriga efter den långa, intensiva dagen. Tur att middagen redan var serverad!
Kvällen avslutades med en ”talangjakt” och rockkonsert uppe på Åbergsfortet.

 

 

Foto: Cecilia Lundborg

Efter frukosten på lördagen var det så dags att riva lägret och återställa naturen.  De tappra scouterna blev hämtade på plats under förmiddagen medan vi trötta ledare fick jobba några timmar till för att få hem alla saker och hänga upp de blöta tälten.

 

 

Foto: Cecilia Lundborg

Stort tack till alla deltagare!

Vi vill även rikta ett stort, varmt tack till Sunderbyn-Gammelstads scoutkår för all ovärderlig hjälp!

Vid pennan

Pernilla Sjösten & Cecilia Lundborg, scoutledare i Gunnarsbyns scoutkår