- Jag vill ha två semlor ikväll från semmelkaféet i Matteuskyrkan, när jag kommer hem från träningen, säger en förväntansfull 17-åring.
Mamman är på väg till årets semmelkafé i Matteuskyrkan. I år krockar träningen med semmelkaféet, men handbollskillen vill inte gå miste om citrongrädden i sin specialsemla.
För snart 20 år sedan började man i Matteuskyrkan fira fettisdagen med semmelkafé. Där får man komponera sin egen semla. Behållningen har sedan dess gått till Svenska kyrkans internationella arbete.
Det finns många sorter att välja på både för bullen, inkråmet och grädden. Men det finns de, som väljer en traditionell semla.
- Vi brukar ha minst en ny variant varje år, upplyser församlingsvärdinnan Elsa.
Årets nyhet är citron-kokos-grädde. Den provade prästen Anna Grenholm och den kunde hon rekommendera till andra. Annars verkar chokladsemlorna vara de mest populära. De tar slut långt innan sista besökaren kommit fram till det välfyllda buffébordet.