Foto: Bengt Sveder

Succé för årets Semmelcafé

Nyhet Publicerad Ändrad

Semmelkaféet sprängde nästan Matteuskyrkan.

- Jag vill ha två semlor ikväll från semmelkaféet i Matteuskyrkan, när jag kommer hem från träningen, säger en förväntansfull 17-åring.
Mamman är på väg till årets semmelkafé i Matteuskyrkan. I år krockar träningen med semmelkaféet, men handbollskillen vill inte gå miste om citrongrädden i sin specialsemla.

För snart 20 år sedan började man i Matteuskyrkan fira fettisdagen med semmelkafé. Där får man  komponera sin egen semla. Behållningen har sedan dess gått till Svenska kyrkans internationella arbete.

Det finns många sorter att välja på både för bullen, inkråmet och grädden. Men det finns de, som väljer en traditionell semla.
- Vi brukar ha minst en ny variant varje år, upplyser församlingsvärdinnan Elsa.

Årets nyhet är citron-kokos-grädde. Den provade prästen Anna Grenholm och den kunde hon rekommendera till andra. Annars verkar chokladsemlorna vara de mest populära. De tar slut långt innan sista besökaren kommit fram till det välfyllda buffébordet.

Foto: Bengt Sveder

Barnkörerna underhöll som vanligt. Årets tema för sånger, utstyrsel, frågesport med mera är Disneyfigurer.  Man kan se allt från prinsessor till Mimmi Pigg i vimlet.

Det är rekordmånga besökare i år, men med glatt humör och snabba volontärer får alla sina semlor till kvällskaffet eller saften.

Församlingsvärdinnorna Ullis  och Elsa har bakat tre hundra semlor i år av olika sorter. Nästa år får det bli fler chokladsemlor.