Röda tulpaner framför en vit kyrka.

Anderslövs församling

Välkommen till Anderslövs församling - landsortsförsamlingen på slätten! Det finns många tillfällen att mötas här. Gudstjänster, körer, caféer, barn & ungdomsverksamhet - det finns något för alla! Varmt välkommen!

lila syren på grön bakgrund.

Sommarcafé 2024

Varmt välkommen på sommarcafé! Onsdagen den 19:e juni: Glädjespridarna och Entusiasterna. Onsdag 26 juni: Mattias Wiborn & Thea Parkosidou.

Konfirmation 2024/2025

ANMÄL DIG HÄR till konfirmationsläsningen 2024/2025. Senast 14 juni vill vi ha din anmälan!

Flicka som blåser sopbubblor på en äng

Sommarlovet på Anderslövs församling

Välkommen till en sommar fylld med glädje, äventyr och gemenskap hos Anderslövs församling. Vi har planerat en rad spännande aktiviteter för barn och unga som vill njuta av sommarlovet på bästa sätt. Här är tre av de roliga programpunkterna ni inte vill missa:

sommarkyrkans aktiviteter i Anderslöv

Sommarkyrka 1-4 juli

Vecka 27 – första veckan i juli - blir det Sommarkyrka för hela slanten i Anderslöv. Under fyra dagar fyller vi Anderslöv med underhållning av olika slag när vi firar in sommaren!

På gång i Anderslövs församling

Läs om vad som händer i våra kyrkor och i församlingshemmet

Gå till kalendern
En uppdukad frukostbuffé med grönsaker, ost & skinka på olika fat.

Måndagsfrukost

Kaffe, fralla, pålägg & god gemenskap. Varannan måndag kl. 9 på församlingshemmet i Anderslöv!

Vit tallrik med röd köttbullesoppa.

Sopplunch

Vårens soppluncher hålls varannan onsdag kl. 11.30 i församlingshemmet i Anderslöv.

Färgglada garnnystan och en hand som stickar.

Stickcafé i Anderslöv

Varannan onsdag (jämna veckor) kl. 11.00 -ca 13.00 på församlingshemmet i Anderslöv.

Låt nålen vila

Syföreningen i Alstad och Slågarp

Måndagsklubben tittar på varandras alster

MK - Måndagsklubben

För dig i årskurs 4 & 5. Måndagsklubben, MK, är en kreativ, pysslig och lekande klubb som startar med fika och avslutas med en lugn stund med tända ljus och en liten andakt. Vi träffas på måndagar kl. 14.30-16.30 i församlingshemmet i Anderslöv.

tre flickor som sträcker händerna över huvudet och skrattar. De är klädda i ljusa färger.

Knåp & sång

Tycker du om att sjunga och röra dig till musik och går i F-klass - åk 3? Tycker du dessutom om att pyssla har du kommit helt rätt!

Vita prästkragar på vallarna framför Gärdslövs kyrka.

Projekt: Återskapa kyrkogårdarna med biologisk mångfald

Under hösten 2023 påbörjas ett 5-årigt projekt där fokus kommer ligga på biologisk mångfald och att återskapa kyrkogårdarna med buskar, träd och perenna blommor.

Ett antal olika församlingsblad ligger i en hög.

Församlingsbladet Tro Hopp & Kärlek

Läs det senaste församlingsbladet här! Här hittar du också kryss-svaren.

Förslagslåda

Lämna en ”lapp” i vår digitala förslagslåda.

Stenlagd gång som leder upp till Anderslövs vita kyrka.

Vi koncentrerar våra gudstjänster till Anderslövs kyrka

Detta gör vi under under årets kallare månader.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Läs om våra olika verksamheter för barn och unga här!

Anderslövs kyrka, sett från Landsvägen, juni2020

Våra kyrkor

Vi har åtta kyrkor i församlingen. Här kan du läsa mer om dem.

Liten stenängel som blundar och håller händerna framför sig.

Våra gravskick

Det finns olika typer av gravar, det kallas för olika gravskick. Här kan du läsa om vilka olika gravskick det finns i församlingen.