Meny
coronapandemin

Kaffe med hopp

#Kaffemedhopp är en digital satsning för att visa på hur vi alla kan vara med och förändra den situation som coronapandemin har skapat. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.

När alla som dricker #kaffemedhopp swishar exempelvis 40 kr, 80 kr eller annan valfri summa blir det snabbt ett stort belopp tillsammans. Vi kan tillsammans bli en stor förändringskraft där alla bidrar med det som de kan. 

Så här gör du

1. Fika! Digitalt med till exempel vänner, kollegor eller mormor. Ring upp någon du tycker om och fika tillsammans.  P.S. Du kan förstås fika där du vill och det passar dig. Ditt fika behöver inte vara digitalt. 

2. Swisha! Uppmuntra alla som är med och fikar att swisha en gåva till 900 1223. Skriv ”Kaffe med hopp” i meddelandefältet. 

3. Dela! Njut av er fikastund, ta en bild på den och dela den gärna i sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram. Skriv in hashtaggen #kaffemedhopp och nämn Act Svenska kyrkan i ditt inlägg. Uppmuntra fler att fika #kaffemedhopp. Ju fler vi blir som fikar, desto större skillnad gör vi tillsammans. 

Peder Jarnvall håller upp en dator med en digital Erik Lysén
Peder Jarnvall håller upp en dator med en digital Erik Lysén. Bild: Peter Bengtsson

Podden kaffe med hopp

Under sommaren spelas det även in ett antal poddavsnitt. Podden fokuserar på äkta samtal om hopp i dåtid, nutid och framtid. Samtalen utgår från gästens situation och vad hen vill prata om, men har ofta även ett globalt och hoppfullt fokus. 

Peder Jarnvall (kyrkoherde i Harplinge-Steninge pastorat, Halland) håller i samtalen med profilerade gäster under sommaren och tar en kaffe med hopp. Podden spelas in tillsammans med Dramalogen. Vi är väldigt glada över det fina samarbetet. 

Tillgängliga avsnitt:

  • Erik Lysén - chef för Act Svenska kyrkan. I samtalet pratar Peder och Erik om arbete, om vilja att förändra och naturligtvis om vilken kaka som passar bäst till cappuccinon.

  • Ärkebiskop Antje Jackelén - Svenska kyrkan. I detta avsnitt blev det inte så mycket kaffe, men väldigt mycket hopp och inspiration. 

Nästa avsnitt kommer i slutet av juli. Håll utkik i sociala medier och prenumerera på podden i din poddspelare och/eller på Spotify. 

Mer information för dig som vill engagera dig

Act Svenska kyrkan lyfter under maj till augusti coronavirusets konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer. Läs mer och hitta material att dela på intranätet.