Foto: Daniel Hjärtberg

Vetlanda pastorat

Det här är Svenska kyrkan, Vetlanda pastorat. Vi vill vara en kyrka i världen, ha en gudstjänst att längta till, tänka på att berätta vidare, ha rustade medarbetare, och vara en församling som går hand i hand med stiftet. Välkommen hit, du också!

Gudstjänster och kalender

Svenska kyrkan, Vetlanda pastorats kalender. När och var firar vi gudstjänst? Vilka är söndagens texter? Här hittar du en kalender för Vetlanda pastorat, för allt som händer här.

Kontakt

Hur får du tag på oss i Svenska kyrkan i Vetlanda pastorat? Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider till expeditionen. Du hittar också kontaktuppgifter till anställda, och till de förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och de olika församlingsråden.

Anslagstavlan

Här är Vetlanda pastorats anslagstavla! Här finns affischer som berättar vad som händer runt om i vårt stora pastorat.

Bli trainee i Svenska kyrkan!

Trainee är en form av praktik, en möjlighet för dig som gått ut gymnasiet att under tio månader prova på att arbeta i Svenska kyrkan.

Kyrkrally

Förra året var en succé, så även i år gör vi ett kyrkrally! Välkommen att upptäcka vår vackra bygd, med sina kyrkor - på moped eller MC.

Drop-in-vigsel

Vill ni gifta er? Här har ni en möjlighet att snabbt och enkelt få göra just det. Inget krångel, bara kärlek.

Sommarkollo 2024

Kanske är en veckas sommarkollo något för dig? Om du nu går i åk 3, 4 eller 5 är detta något för dig!

Sommarmusik

Här hittar du hela programmet för sommarmusiken i våra kyrkor! I juni, juli och augusti ordnar vi massor med olika arrangemang, som inte kostar något inträde. VÄLKOMMEN!

Från A till Ö på orgel

Under ett par års tid driver Vetlanda pastorat ett projekt där vi besöker alla våra orglar som vi har i kyrkorna. Välkommen att lyssna på de olika orglarnas olikheter och likheter! Det finns möjlighet att lyssna, titta, gå in i orgeln, ställa frågor och provspela.

Be en bön. Låt hoppet växa.

Till bönewebben

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem