Foto: Daniel Hjärtberg

Vetlanda pastorat

Det här är Svenska kyrkan, Vetlanda pastorat. Vi vill vara en kyrka i världen, ha en gudstjänst att längta till, tänka på att berätta vidare, ha rustade medarbetare, och vara en församling som går hand i hand med stiftet. Välkommen hit, du också!

Anmälan konfa 22/23

Gilla utmaningen!

Gudstjänster

Svenska kyrkan, Vetlanda pastorats kalender. När och var firar vi gudstjänst? Vilka är söndagens texter? Här hittar du en kalender för Vetlanda pastorat, för allt som händer här.

Kontakt

Hur får du tag på oss i Svenska kyrkan i Vetlanda pastorat? Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider till expeditionen. Du hittar också kontaktuppgifter till anställda, och till de förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och de olika församlingsråden.

Anslagstavlan

Här är Vetlanda pastorats anslagstavla! Här finns affischer som berättar vad som händer runt om i vårt stora pastorat.

Från A till Ö på orgel

Under ett par års tid driver Vetlanda pastorat ett projekt där vi besöker alla våra orglar som vi har i kyrkorna. Välkommen att lyssna på de olika orglarnas olikheter och likheter! Det finns möjlighet att lyssna, titta, gå in i orgeln, ställa frågor och provspela.

Hjälp till Ukraina

Du är välkommen

Hur blir jag medlem i Svenska kyrkan? Vad får jag för mitt medlemskap? Hur går jag ur Svenska kyrkan? Svenska kyrkan Vetlanda pastorat finns för alla människor, oavsett ursprung, nationalitet, sexuell läggning och ålder. Hit är du alltid välkommen, alla dagar på året.

Våra församlingar

Vetlanda pastorat består av tio olika församlingar. Här hittar du mer om varje församling, kyrkorna och kyrkogårdarna, och vad som är aktuellt just nu.

Mötesplatser

I våra församlingar kan du sjunga i kör, delta i barn- och ungdomsgrupper, träffas och umgås i Caféer och Öppet hus, fördjupa dina kunskaper i en studiecirkel, eller bli volontär och hjälpa andra. Givetvis firar vi gudstjänster varje vecka. Välkommen till kyrkan du också!

Livets stora händelser

Dop, konfirmation, vigsel och begravning. Händelser som blir milstolpar i våra liv. Det kan vara den största lyckan, eller den djupaste sorg. Svenska kyrkan finns alltid där till stöd och hjälp.

Svenska kyrkan

Hur styrs Svenska kyrkan, och vem bestämmer i Vetlanda pastorat? Här hittar du allt om stift, kontrakt, pastorat och församling, men också om kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd och deras protokoll.

Jobba i Vetlanda pastorat

Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid, med altaret i centrum, och med portarna öppna mot människor och samhälle.

Gudstjänst, sånger och psalmer

Kyrkklassiker

Trefaldighetstiden

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

GDPR - Tryggare kan ingen vara

Gravrättsinnehavare sökes