Skogslyckans församlingshem
Foto: Kyrkogårds- och Fastighetsförvaltningen Växjö

Skogslyckans församlingshem

Skogslyckans församlingshem ligger intill Skogslyckans kyrkogård i stadsdelen Hov i Växjö. Här bedrivs i vanliga fall församlingsverksamhet för alla åldrar. I lokalernas nedre plan finns även Diakonicentrum med ingång från Allévägen.

Hyra lokal

Lyckesalen rymmer ca 20 personer. Kontakta oss för mer information.

Charlotte  Bjällebo Petersson

Charlotte Bjällebo Petersson

Värdinna/vaktmästare

Om Skogslyckans församlingshem

Hiss mellan våningsplanen.
Automatiska dörröppnare.
Handikappanpassad toalett.

Historia

Skogslyckans församlingshem byggdes 1972 efter ritningar från de kända Växjöarkitekterna Mogens Barsöe och Ib Wibroe, med funktion som församlingshem och ungdomsgård.

2013 gjordes en större ombyggnad av sutterrängvåningen med anpassning av lokaler för Växjö Pastorats Diakonicentrum. Bland annat byggdes ett nytt tillagningskök, hygien- och tvättutrymmen.

Skogslyckans församlingshem smälter väl in i den sluttande terrängen på Skogslyckans Kyrkogårds sydvästra del i korsningen Ekebovägen och Allévägen.