Skogslyckans församlingshem

Skogslyckans församlingshem ligger intill Skogslyckans kyrkogård i stadsdelen Hov i Växjö. Här bedrivs församlingsverksamhet för alla åldrar. I lokalernas nedre plan finns även Diakonicentrum med ingång från Allévägen.

Strax intill Skogslyckans kyrka ligger Skogslyckans församlingshem med  samlingssalar och mötesplatser. I källaren finns Diakonicentrum som nås via ingång från Allévägen.

Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Skogslyckans församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Nu under hösten 2020 gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner för säkra möten i våra församlingshem. I Skogslyckans församlingssal får som mest 20 personer samlas. Bokning sker endast i samband med dop, vigsel samt begravningar i nuläget.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Skogslyckans församlingshem

Ekebovägen 15
352 33 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Charlotte  Bjällebo Petersson

Charlotte Bjällebo Petersson

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Skogslyckans församlingshem

Hyra lokal

Skogslyckans församlingshem har en lokal för uthyrning - Lyckesalen -som i dagsläget rymmer 20 personer.

Tillgänglighet

Församlingshemmet är tillgänglighetsanpassat med hiss mellan våningsplanen, automatiska dörröppnare och handikappanpassad toalett.

Historia

Skogslyckans församlingshem byggdes 1972 efter ritningar från de kända Växjöarkitekterna Mogens Barsöe och Ib Wibroe, med funktion som församlingshem och ungdomsgård.

2013 gjordes en större ombyggnad av sutterrängvåningen med anpassning av lokaler för Växjö Pastorats Diakonicentrum. Bland annat byggdes ett nytt tillagningskök, hygien- och tvättutrymmen.

Skogslyckans församlingshem smälter väl in i den sluttande terrängen på Skogslyckans Kyrkogårds sydvästra del i korsningen Ekebovägen och Allévägen.