Skogslyckans församlingshem
Foto: Kyrkogårds- och Fastighetsförvaltningen Växjö

Skogslyckans församlingshem

Skogslyckans församlingshem ligger intill Skogslyckans kyrkogård i stadsdelen Hov i Växjö. Här bedrivs i vanliga fall församlingsverksamhet för alla åldrar. I lokalernas nedre plan finns även Växjö Diakonicentrum med ingång från Allévägen.

Skogslyckans församlingshem byggdes 1972 efter ritningar från de kända Växjöarkitekterna Mogens Barsöe och Ib Wibroe, med funktion som församlingshem och ungdomsgård.

2013 gjordes en större ombyggnad av sutterrängvåningen med anpassning av lokaler för Växjö Pastorats Diakonicentrum. Bland annat byggdes ett nytt tillagningskök, hygien- och tvättutrymmen.

Skogslyckans församlingshem smälter väl in i den sluttande terrängen på Skogslyckans Kyrkogårds sydvästra del i korsningen Ekebovägen och Allévägen.

Tillgänglighet

Hiss mellan våningsplanen.
Automatiska dörröppnare.
Handikappanpassad toalett.

Hyra lokal

I Skogslyckans församlingshem finns en lokal, Lyckesalen, som kan hyras ut. Lyckesalen rymmer ca 50 personer. I lokalen finns en storbildsskärm (egen dator måste tas med). Det finns också ett kök med utrustning som kan hyras. Dukar, ljus, servetter och blommor ingår ej. Vin får serveras men inte starksprit. Hyresgästen står för städning.

I samband med dop och begravning finns möjlighet att låna lokalen utan kostnad.

I Skogslyckans kyrka finns också lokalen Gläntan, som kan lånas vid dop och minnesstunder med plats för 24 personer.