Skogslyckans församlingshem

Skogslyckans församlingshem ligger intill Skogslyckans kyrkogård i stadsdelen Hov i Växjö. Här bedrivs församlingsverksamhet för alla åldrar. I lokalernas nedre plan finns även Diakonicentrum med ingång från Allévägen.

Om du vill boka lokal i Skogslyckans församlingshem, är du välkommen att kontakta vår värdinna Charlotte tel 0470-70 48 78 eller via e-post.

Gudstjänst och verksamhet

Om Skogslyckans församlingshem

Skogslyckans församlingshem har en lokal för uthyrning, Lyckesalen som rymmer som mest 48 personer.

Församlingshemmet är tillgänglighetsanpassat med hiss mellan våningsplanen, automatiska dörröppnare och handikappanpassad toalett.

Historia

Skogslyckans församlingshem byggdes 1972 efter ritningar från de kända Växjöarkitekterna Mogens Barsöe och Ib Wibroe, med funktion som församlingshem och ungdomsgård.

2013 gjordes en större ombyggnad av souterrängvåningen med anpassning av lokaler för Växjö Pastorats Diakonicentrum. Bland annat byggdes ett nytt tillagningskök, hygien- och tvättutrymmen.

Skogslyckans församlingshem smälter väl in i den sluttande terrängen på Skogslyckans Kyrkogårds sydvästra del i korsningen Ekebovägen och Allévägen.

Skogslyckans kyrka och församlingshem på sociala medier

Personal i Skogslyckans kyrka