Högstorps kyrka och församlingshem

Högstorps kyrka är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Här bedrivs gudstjänst- och församlingsverksamhet med barn- och familjegrupper, körer och församlingsaftnar.

Digitala gudstjänster

Klicka här för att hitta till digitala gudstjänster från Svenska kyrkan Växjös församlingar. Varje vecka webbsänds minst en gudstjänst från pastoratet. Högmässan sänds varje söndag från Växjö domkyrka. Fler gudstjänster, andakter, med mera finns digitalt på sociala medier.

Ta en virtuell rundtur i Högstorps kyrka - klicka på bilden

Maxantal i Högstorps kyrka under coronapandemin: 30 st

Dop- och vigseltider

Doptider

• Lördagar kl 13.00 och 16.00.

Vigseltider

• Lördagar kl 13.00 och 16.00.

Om du vill boka Högstorps kyrka för dop, vigsel eller begravning, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka och Hemmesjö-Furuby församling. Telefonnr: 0470-70 48 80. Månd-tisd, torsd-fred 10-12, månd-onsd 13:30-15.

Församlingsexpedition för Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka samt Hemmesjö-Furuby församling

E-post: vaxjo.skogslyckan@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Skogslyckans kyrka, Ekebovägen 15, Växjö

Gudstjänst och verksamhet

Om Högstorps kyrka

Högstorps kyrka ingår i Växjö stads- och domkyrkoförsamling och är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Högstorps kyrka är byggd i modern stil och ligger högt belägen med kyrksalen i riktning öst-västlig riktning. I lokalen finns det även församlingssal med kök, och kontorsrum på entréplanet. I souterrrängplanet finns lokaler för öppen förskola mm.

Sittplatser och tillgänglighet

Högstorps kyrka har 104 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med automatisk dörröppnare vid huvudentrén, rullstolshiss och handikappanpassade toaletter. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Högstorps kyrka uppfördes år 1965 efter ritningar av arkitekt Sigfrid Ullén från Karlskrona. Den invigdes den 2 oktober 1965 av biskop David Lindqvist.

År 1991 byggdes församlingsdelen till i två plan med kontor- och samtalsrum samt rullstolshiss till souterrängplanet. Arkitekt för ombyggnaden var Ulf Hjelm, Växjö Byggkonsult AB.

Högstorps kyrka på sociala medier

Personal i Högstorps kyrka