Högstorps kyrka
Foto: Karin Severin

Högstorps kyrka och församlingshem

Högstorps kyrka är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Här bedrivs gudstjänst- och församlingsverksamhet med barn- och familjegrupper, körer och församlingsaftnar.

I Högstorps kyrka firas det gudstjänst regelbundet, här finns ett rikt församlingsliv med verksamhet för alla åldrar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Högstorps kyrka, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om antal sittplatser, tillgänglighet och kyrkans historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kyrkan via en virtuell rundtur.

I samma byggnad ligger församlingshemmet med samlingssalar och mötesplatser.

Med anledning av coronapandemin

På grund av gällande restriktioner får max 30 personer åt gången vistas i Högstorps kyrka.

Uthyrning/utlåning

På grund av coronapandemin finns det just nu begränsningar kring vad som gäller vid uthyrning och utlåning av församlingshemmet. Kontakta församlingsexpedtionen för mer information.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!

• Bibehåll en god handhygien

• Tvätta händerna ofta

• Hosta och nys i armvecket

• Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Högstorps kyrka

Orrvägen 13
352 42 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Öppettider

Nu under hösten 2020 gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner för säkra möten i våra församlingshem och kyrkor.

I Högstorps kyrka får som mest 30 personer vistas samtidigt.
För Högstorps församlingssal gäller att 25 personer får samlas.
Bokning sker endast i samband med dop, vigsel samt begravningar i nuläget.

Församlingsexpedition Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka och Hemmesjö-Furuby församling:

Bokning av dop och vigsel i våra kyrkor:
Församlingsexpeditionen i Skogslyckan
Telefon: 0470-70 48 80 eller e-post

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Skogslyckans församlingshem, Ekebovägen 15, Växjö

Bokning av församlingshemmet i Skogslyckan:
Värdinna Charlotte Bjällebo Petersson
Telefon: 0470-70 58 78 eller e-post

Bokning av församlingshemmet i Högstorp:
Värdinna Emma Otterström
Telefon: 0470-70 48 47 eller e-post

Bokning av församlingshemmen i Hemmesjö/Billa och Furuby:
Värdinna Anna Mörelius
Telefon: 0470-70 49 53 eller e-post

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Högstorps kyrka finns på Facebook (se flödet nedan).

Svenska kyrkan Växjö har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.

Om Högstorps kyrka

Högstorps kyrka ingår i Växjö stads- och domkyrkoförsamling och är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Högstorps kyrka är byggd i modern stil och ligger högt belägen med kyrksalen i riktning öst-västlig riktning. I lokalen finns det även församlingssal med kök, och kontorsrum på entréplanet. I souterrrängplanet finns lokaler för öppen förskola mm.

Antal Sittplatser och tillgänglighet

Högstorps kyrka har 104 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med automatisk dörröppnare vid huvudentrén, rullstolshiss och handikappanpassade toaletter. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Högstorps kyrka uppfördes år 1965 efter ritningar av arkitekt Sigfrid Ullén från Karlskrona. Den invigdes den 2 oktober 1965 av biskop David Lindqvist.

År 1991 byggdes församlingsdelen till i två plan med kontor- och samtalsrum samt rullstolshiss till souterrängplanet. Arkitekt för ombyggnaden var Ulf Hjelm, Växjö Byggkonsult AB.