Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Högstorps kyrka och församlingshem

Högstorps kyrka är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Här bedrivs gudstjänst- och församlingsverksamhet med barn- och familjegrupper, körer och församlingsaftnar.

Ta en virtuell rundtur i Högstorps kyrka genom att klicka på bilden nedan.

Doptider

• Lördagar kl 13.00 och 16.00.

Vigseltider

• Lördagar kl 13.00 och 16.00.

Om du vill boka Högstorps kyrka för dop, vigsel eller begravning, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta expeditionen på telefonnummer 0470-70 48 80 eller via e-post.

Telefontider
Måndag-tisdag, torsdag-fredag 10.00-12.00, måndag-torsdag 13:30-15.

För att boka församlingshemmet kontakta värdinna Emma 0470-70 48 47 eller e-post

Gudstjänst och verksamhet

Högstorps kyrka är en del av Svenska kyrkan Växjö. Klicka här för att ta del av gudstjänstprogrammet eller för att läsa mer gruppverksamheter för olika åldrar.

Om Högstorps kyrka

Högstorps kyrka ingår i Växjö stads- och domkyrkoförsamling och är stadsdelskyrka för Öster och Högstorp. Högstorps kyrka är byggd i modern stil och ligger högt belägen med kyrksalen i riktning öst-västlig riktning. I lokalen finns det även församlingssal med kök, och kontorsrum på entréplanet. I souterrrängplanet finns lokaler för öppen förskola mm.

Sittplatser och tillgänglighet

Högstorps kyrka har 104 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med automatisk dörröppnare vid huvudentrén, rullstolshiss och handikappanpassade toaletter. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Högstorps kyrka uppfördes år 1965 efter ritningar av arkitekt Sigfrid Ullén från Karlskrona. Den invigdes den 2 oktober 1965 av biskop David Lindqvist.

År 1991 byggdes församlingsdelen till i två plan med kontor- och samtalsrum samt rullstolshiss till souterrängplanet. Arkitekt för ombyggnaden var Ulf Hjelm, Växjö Byggkonsult AB.