Bokcirklar

Tänk att få läsa en riktigt bra bok och dessutom få göra det tillsammans.

En ny höst med nya spännande läsupplevelser väntar. När man dessutom kan läsa tillsammans, samtala och byta erfarenheter öppnar sig texter på ett helt nytt sätt. Vi fortsätter därför med våra uppskattade bokcirklar.

Lasse, Margareta och Per Olov leder våra tre cirklar och har valt spännande och livsnära böcker att samlas kring. Hit kommer man som man är. Ingen tanke eller upplevelse av boken är fel utan vi delar, öppenhjärtligt och efter vars och ens förutsättningar, med varandra, vad vi hör och känner inför boken.

Såklart hoppas vi på att kunna träffas på riktigt men skulle pandemin fortfarande har alltför stort grepp om oss försöker vi lösa det på annat sätt.

För att samtalen ska bli bra har vi ett begränsat antal platser. Blir det fler än åtta anmälda får man stå på väntelistan och så meddelar jag om vi kan lösa det på något bra sätt.

Boken får du vid första tillfället och läser sedan ett utvalt stycke inför varje träff.
Vid träffen serveras en enkel fika. Det kostar ingenting.

Hör av er med frågor och funderingar.
Med förhoppning om en fin höst tillsammans.
/Rebecca Kullenberg, präst i Varbergs församling

Bokcirklar hösten 2020

Drömmen om innersta sjön

av Martin Lönnebo

Följ med på en vandring utmed Pärlälven runt den innersta sjön i ett antal meditationer tillsammans med Martin Lönnebo. Han uppmanar oss att bli väktare för livet och kärleken. ”Gå genom livet med öppna händer. Fly inte din djupaste livshunger. Våga längta. Öppna dina tomma händer för livet”, skriver Lönnebo.

Samtalsledare: Lasse Bengtsson

Start 7 oktober
Träffas också: 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november,
11 november, 18 november och 25 november.
Onsdagar 19:00-20:30
Plats meddelenas senare.

Anmälan senast 30 september via formuläret nedan.

Jag har inte sanningen, jag söker den

av Ami Lönnroth och KG Hammar

KG Hammars väg är radikalt annorlunda, den leder inåt, mot det han själv kallar det mystiska.” I boken tar vi del av samtalet mellan KG Hammar och Ami Lönnroth. Vi följer med på en resa inåt med allt vad det innebär av brottningar och nya tankebanor. Kanske en utmaning - kanske en utveckling.

Samtalsledare: Per Olov Blom

Start 12 oktober
Träffas också: 19 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november och
23 november.
Måndagar 16:30 -18:00
Plats meddelenas senare.

Anmälan senast 5 oktober via formuläret nedan.

När allting faller på plats

av Tommy Hellsten

I boken ”När allting faller på plats berättar Tommy Hellsten om sin egen resa till överlåtelse och tillit, och hur han lämnar bakom sig ett liv styrt av prestationstvång, en djup känsla av värdelöshet och utanförskap.

Samtalsledare: Margareta Bernås

Start 10 november
Träffas också: 17 november, 24 november, 1 december, 8 december och
15 december.
Tisdagar 16:00-17:30
Plats meddelenas senare

Anmälan senast 3 november via formuläret nedan.

Här finns information om hur Varbergs församling hanterar dina personuppgifter i samband med anmälan till bokcirkel.

Anmälan till bokcirkel

Markera i vilken bok du vill gå bokcirkel om

Rebecca Kullenberg

Mer om Rebecca Kullenberg

Ansvarar för Varbergs kyrka.