Bokcirklar

Tänk att få läsa en riktigt bra bok och dessutom få göra det tillsammans.

Förhoppningsvis är det många barn som får glädjen att läsa tillsammans med vuxna. Man upptäcker och delar bilder och berättelser och genom det gemensamma samtalet fördjupas texten på olika sätt.

När barnen själva blir läskunniga är det vanligt att läsningen övergår till att ske i ensamhet. Texter och berättelser blir något som läsaren bär själv. Visserligen är det logiskt att det sker i ensamhet om man inte längre behöver stöd av en vuxen för sitt läsande men det gemensamma samtalet, reflektionen och delandet av upplevelsen går förlorad.

Bokcirklarna kan ge en ny möjlighet att dela upplevelsen av texten med andra. Att tillsammans få prata om det som texten väcker och upptäcka likheter och olikheter.

Både vana och ovana läsare är välkomna. Boken delas ut vid första tillfället och läses sedan i etapper mellan träffarna. Alla bokciklar är gratis.

Rebecca Kullenberg

Mer om Rebecca Kullenberg

Arbetsledande präst i centrum.