Stengång in genom kyrkmur upp mot viltkalkad kyrka.
Foto: Anette Hansson

Vä-Skepparslövs pastorat

Välkommen till vårt pastorat och våra fem församlingskyrkor: Vä, Skepparslöv, Köpinge, Träne och Djurröd.

Böcker och ljus i mässa.

Mässa i Taizé-ton

Under våren tester vi något nytt, mässa i Taizé-ton. Kom och var med och sjung enkla sånger från det franska klostret Taizé. Upplev gemenskapen och enkelheten i församlingshemmet/kyrkan.

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Sommarkul - "Godhet har makt över ondskan"

Här anmäler du ditt barn till Sommarkul i Vä-Skepparslövs pastorat. Veckan består av hopp & stoj, kamratskap och lärorika stunder ni sent kommer att glömma. Häng med oss i kampen “Godhet har makt över ondskan!”

En flaggstång med svenska flaggan mot blå himmel.

Nationaldagsgudstjänst

Torsdagen den 6/6 kl. 11.00 i Djurröd.

Någon lägger med tång en grillad korv till en person som håller fram ett korvbröd.

Grillkvällar med musik i Vä och Skepparslöv

I sommar har vi tre grillkvällar, 29/5 i Vä, 3/7 i Skepparslöv och 21/8 i Vä. Samtliga kvällar serveras grillad korv med bröd, dricka och kaffe. Musiken startar kl. 19.00 i kyrkan. Kvällarna är kostnadsfria men du får gärna skänka en slant till kvällens välgörande ändamål.

Följ pastoratet på Facebook

På Facebook kan du följa vad som händer i Vä-Skepparslövs församling, Köpinge församling och Träne-Djurröds församling.

Tänt vitt ljus i ljusstake och biblar i nisch i kyrka.

Tankekorn

Några tänkvärda rader av kyrkoherde Bengt-Åke Månsson....

Unga tjejer i kyrkan i bakgrunden och konfacrew i svarta tröjor i förgrunden.

Medlem i Svenska kyrkan

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan? Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Dataskyddsförordning

Dataskyddsförordningen GDPR

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Två lila penséer växer i en murspricka.

Tankar inför helgen

"En dag ska alla murar falla. Muren mellan dig och mig, den ska vara borta då. Men kanske kan vi, redan nu, redan innan “en dag” är här, börja skrapa lite på cementen..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Skogsutredningen: Ett teologiskt samtal om andlig hållbarhet

Publicerad:

Två tidigare ärkebiskopar, Antje Jackelén och Anders Wejryd, har på uppdrag av kyrkans skogsutredning tagit fram en teologisk text om betydelsen av andlig hållbarhet. De möts till ett samtal om frågorna med biskop Andreas Holmberg, Stockholms stift och utredaren Göran Enander.

Ärkebiskop Martin på DN Debatt inför EU-valet

Publicerad:

På DN Debatt skriver ärkebiskop Martin med anledning av det stundande EU-valet: ”När EU-valet närmar sig måste samarbete och generositet vara ledstjärnor. Nyckelord som fred, tillit och ömsesidighet hjälper oss att stå fast i det som är EU:s ursprungsidé.”

Val till Europaparlamentet - så här kan du bidra

Publicerad:

Den 9 juni är det EU-val och Sverige ska då välja 21 ledamöter till Europaparlamentet. EU är vår högsta demokratiska nivå, men kunskapen om valet och valdeltagandet är betydligt lägre jämfört med valet till riksdagen.

Rabatterade biljetter till MR-dagarna

Publicerad:

Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) med upp till 25 % rabatt! Den 14-15 november 2024 äger arrangemanget rum i Sara kulturhus, Skellefteå. Svenska kyrkan en av huvudarrangörerna.

Skogsutredningen: Samtal om hyggesfritt skogsbruk

Publicerad:

Den 9 april genomförde Svenska kyrkans skogsutredning ännu ett rundabordssamtal, denna gång med fokus på erfarenheter av så kallat hyggesfritt skogsbruk. Här kan du ta del av samtalet.