Stengång in genom kyrkmur mot vit kyrka.
Foto: Anette Hansson

Vä-Skepparslövs pastorat

Välkommen till vårt pastorat och våra fem församlingskyrkor: Vä, Skepparslöv, Köpinge, Träne och Djurröd.

Sommarlov

Nu har vi sommaruppehåll i våra verksamhetsgrupper. Vi önskar er alla en skön sommar!

Vilda sommarblommor och kanelbullar.

Sommarcafé

Missa inte sommarcafé i trädgården i Vä!

Barn med armarna upp i luften.

Sommarkul 8 -11 augusti 2022

Sommarkul 2021 var ett mycket uppskattat dagläger och därför ska vi köra i år igen. Du som går i årskurs 1-5 se hit här för världens möjlighet att få var med om en fartfylld vecka. Anmäl dig här!

En flaggstång med svenska flaggan mot blå himmel.

Nationaldagsgudstjänst

Måndagen den 6/6 kl. 11.00 i Djurröd.

Kyrkfönster föreställande Jesus

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

En vit murad kyrka med en sommaräng och en rad med gravstenar i förgrunden..

Sommar

Oavsett var i Sverige du befinner dig under sommarmånaderna finns Svenska kyrkan nära. Upptäck en pilgrimsled eller besök en sommaröppen kyrka!

Stolor i olika färger hänger på en ställning.

Kläder i kyrkan

Präster, diakoner och biskopar har särskilda kläder när de är i tjänst. Här kan du läsa om vad det är för kläder och hur de används.

Illustration av kyrka

Vad är vad i kyrkan?

Har du koll på kyrkans olika delar och detaljer? Den här bilden visar den allra vanligaste typen av kyrkobyggnad i Sverige. En långhuskyrka med avrundat slut mot öster och torn i väster.  På den här sidan kan du lära dig mer om kyrkobyggnaden.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Tänt vitt ljus i ljusstake och biblar i nisch i kyrka.

Tankekorn

Några tänkvärda rader av kyrkoherde Bengt-Åke Månsson...

Unga tjejer i kyrkan i bakgrunden och konfacrew i svarta tröjor i förgrunden.

Medlem i Svenska kyrkan

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan? Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Dataskyddsförordning

Dataskyddsförordningen GDPR

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Translate svenskakyrkan.se

Now it is possible to visit our website in your own language, using the Google Website Translator. Just click the globe in the top right corner.

Bilden visar en illustration över hemsidans översättningsfunktion.
En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Debatt: Är yttrandefrihet och frihet att kränka samma sak?

Publicerad:

Ärkebiskop Antje Jackelén skrev den 14 maj 2022 en debattartikel i Nya Uppsala Tidning om yttrandefrihet.

Äitienpäivä

Publicerad:

Suomalainen äitienpäivä on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalaisessa työssä juhlapäivä. Mark Levengood kertoo videossa omia muistojaan äitienpäivästä ja äideistä.

Överenskommelse tecknad – alla stridsåtgärder stoppas

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har tecknat en överenskommelse om löneavtal och allmänna villkor.

Information om strejk

Publicerad:

Från och med fredag 29 april råder strejk för medlemmar i fackförbundet Kommunal inom Svenska kyrkan. Främst är det kyrkvaktmästare och kyrkogårdsarbetare som berörs på ett 70-tal orter i landet.

Interreligiös samverkan bidrar konkret till social sammanhållning

Publicerad:

Judar, kristna och muslimer som samverkar över religionsgränser hittar teologiska motiv för att bidra till sociala sammanhållning. Imam Yahya Pallavicini och teologen Jakob Wirén intervjuas i Sveriges radios program Människor och tro.