Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897 Telefon: 018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Stefanskapellet

Kapellet ligger på Berthåga kyrkogård och rymmer 58 personer.

Ett intimt och mindre kapell

Stefanskapellet är ett mindre kapell som rymmer 58 personer, varav 5 personal. Ett runt, vackert färgat fönster kompletteras av ett fönster med klarare glas som släpper in ljus. Kapellet är inrett med stolar av ljust trä och pryds av en textil altardekoration i gråblå färger.

Kapellet är precis som krematoriet, ritat av arkitekten Kurt von Schmalensee. Folke Heybroek, målare och konsthantverkare, hade tillsammans med von Schmalensee det konstnärliga ansvaret för både krematoriets och kapellens utformning, vilket togs i drift i samband med invigningen av Berthåga kyrkogård 1965.

Stefanskapellet är ett intimt kapell passande för mindre begravningar.