Uppsala Kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon: 018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala Kyrkogårdar

Plantering och smyckning

Vi erbjuder ett trevligt sortiment av färdigkomponerade paket med växter som är väl lämpade för gravplatsplantering.

Ett brett sortiment

Till dig som har grundskötsel beställt till gravplatsen, erbjuder vi även plantering av ett brett sortiment av växter anpassade efter årstiderna.

Önskar du beställa grundskötsel, se länken längre ner.

Vårblommor

De vårblommor vi erbjuder är penséer, tulpanlök och lök i kruka. Vårblommor går att beställa i olika prisklasser, färger och antal. Tulpanlök planteras på hösten för blomning nästkommande vår. Lök i kruka ställs ut på gravplatsen till påsk.

Beställda penséer planteras inför sista april.

Sommarblommor

De sommarblommor vi erbjuder går att beställa i tre prisklasser och tre växtstorlekar.

Beställda sommarblommor planteras under tre veckor i juni och är färdigplanterade inför midsommardagen.

Höst- och vinterdekorationer

Ett urval av det vi erbjuder är höstljung, granriskrans och ädelgransbukett.

Vi har även ett fint sortiment som passar bra till höstens gravsmyckning. Höst- och vinterdekorationer beställs styckvis och sätts ut på gravplatsen inför allhelgonahelgen.

Övrigt

Gravljus samt blombuketter kan beställas för utsättning till ett speciellt datum. Perenner eller något mer exklusivt för plantering kan beställas i samråd med vår kunniga personal.

Beställ här

Hämta foldern om skötsel- och planteringspaket (pdf)

I foldern kan du hitta ytterligare information om tjänsterna vi erbjuder.

Hämta beställningsformuläret (pdf)

I formuläret kan du beställa de tjänster vi erbjuder.
Tänk på att spara filen till din dator innan den fylls i. Sedan kan du skicka den ifyllda foldern till oss via e-post eller brev.

Jag vill bli kontaktad angående plantering och smyckning.